prvi put / Joe Biden više nije u Europi. Sedam dana ludo se provodio na svojoj prvoj turneji

I dok neki kažu da se Joe Biden pogubio, da je dementan i star, u njegovu obranu danas je stao sam Putin

17.6.2021.
22:40
VOYO logo

Joe Biden više nije u Europi. Sedam dana ludo se provodio na svojoj prvoj turneji, počelo je sa čajem s kraljicom Elizabetom, završilo s trosatnim razgovorima s čovjekom za kojeg je nedavno rekao da je ubojica. Njegov sastanak s Vladimirom Putinom analitičari su ocijenili uspješnim. Makar, bilo je i jučer, i zadnjih tjedan dana trenutaka u kojima se malo zbunio, pomiješao Libiju i Siriju, čitao sa šalabahtera, slabo se snalazio s vlastitim papirima, pa društvene mreže guštaju. 

Image
povijesni trosatni razgovor /

Putin rekao da Biden, kakav je prikazan u američkom i ruskom tisku, nema veze s onim kakav doista jest

Image
povijesni trosatni razgovor /

Putin rekao da Biden, kakav je prikazan u američkom i ruskom tisku, nema veze s onim kakav doista jest

Potpuna suprotnost je bio suret Trumpa i Putina 2018. godine

Pet sekundi rukovanja i 26 sekundi neugodne tišine. Biden i Putin oči u oči u ženevskoj "staji", odnosno vili La Grange. Doduše, dva predsjednika pogledali su se par puta, a smiješak se mogao uhvatiti samo kada su službe otjerale fotoreportere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrsta Putinova desnica, prekrižene Bidenove noge, pogled u pod i lupkanje noge - pratio se svaki pokret.

"Jasno je da je unaprijed bilo dogovoreno da Putin stoji na lijevoj strani. To znači kad pruži ruku da će ona biti dominantna. Svijet će vidjeti više njegove ruke. Izgledat će veće i jače zbog snažnije ruke", objasnio je Mark Bowden, stručnjak za govor tijela.

Putinov položaj ruke poručuje - ljut sam, a nemirna noga - želim što prije otići, tvrde stručnjaci. "Vidjeli smo Biden je imao prekrižene noge, što je više ženski tip sjedenja. I vidjeli smo da je Putin zauzeo puno prostorije, šireći svoje noge, gestikulirajući velikim pokretima i većinu vremena je gledao u pod, bez kontakta očima", tvrdi Lilian Glass, stručnjakinja za govor tijela.

Bez kontakta ili s kontaktom Putin je od Bidena dobio avijatorice po kojima je i sam poznat i skulpturu američkog bizona. U Ameriku je otišao praznih ruku jer mu Putin nije dao - ništa. Potpuna je to suprotnost od susreta Putina i Trumpa 2018. na kojem je Bidenov prethodnik dobio nogometnu loptu s kojom se igralo na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Jučer su dvojica predsjednika dali odvojene izjave, a te 2018. Putin je ispred novinara stao zajedno s Trumpom. Bivši predsjednik tada je ruskog kolegu praktički oslobodio odgovornosti za hakerske napade uoči predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio.

"Rekli su mi da misle da je to bila Rusija. Pored mene je predsjednik Putin, sam je rekao da nije bila Rusija. Reći ću ovo, ne vidim nijedan razlog zašto bi to oni učinili", rekao je Trump 2018. godine.

Trump je poslije poricao da nije mislio to što je rekao. I sadašnji predsjednik nije baš čvrsto stao iza svoje izjave od prije par mjeseci - kada je Putina nazvao ubojicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internetske šale na račun Bidena i Putina

Internet pamti, pa će se još dugo šaliti na račun sastanka u Ženevi. Jedni ssu vidjeli divovskog Putina i patuljastog Bidena. Twitterašima su za oko zapele i dugačke noge američkog predsjednika.  Ništa to nema veze, jer Putin je sve držao pod kontrolom i to tako da se, kako bi izbjegao neugodan razgovor, brže bolje riješio Bidena.

"Puno se događa tamo gdje bismo mogli surađivati ​​s Rusijom. Primjerice, u Libiji", rekao Biden i tako je čak tri puta pomiješao Libiju i Siriju. Govorio je o zajedničkoj pomoći Libiji, potom je rekao da je Rusija svojom intervencijom u "Siriji zagrizla više nego što može progutati", a nakon toga je ponovo spomenuo Libiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se i posvađao sa CNN-ovom novinarkom. "Nisam uvjeren da će promijeniti ponašanje. Koji vrag? Ako ne razumijete, onda se ne trebate baviti ovim poslom", rekao je novinarki.

I dok neki kažu da se Joe Biden pogubio, da je dementan i star, u njegovu obranu danas je stao sam Putin.

"Nekoliko puta je pogledao u bilješke, ali to svi rade. I to da se ponekad zbuni oko nečega, pa gledajte, on ima mladu visoko obrazovanu glasnogovornicu, lijepu ženu, ona se i sama svaki put zbuni", ispirčao je Putin.

"Ruski mediji pogrešno ga opisuju, on je britki profesionalac", tako je danas opisao Bidena ruski predsjednik.

Tjedan dana Biden je bio na svojoj europskoj turneji. Prije Ženeve, summita i Putina čaj je popio s njezinim Veličanstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Hoovera do Trumpa Joe Biden trinaesti je američki predsjednik s kojim se Kraljica Elizabeta sastala. "Podsjetila me na moju majku. Svojim izgledom i velikodušnosti", kazao je američki predsjednik. Nakon 45 minuta čajanke s kraljicom, pozvao ju je u Bijelu kuću. Iako je s Putinom proveo puno više vremena, gotovo tri sata, taj poziv on nije dobio. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo