kampanja Blexit / Kanye West distancira se od politike: 'Iskorišten sam da širim poruke u koje ne vjerujem'

Image
Foto: AP

Samo tri tjedna nakon posjeta predsjedniku Trumpu

31.10.2018.
8:01
AP
VOYO logo

Reper Kanye West, koji je prije tri tjedna prilikom posjeta Bijeloj kući obasipao pohvalama američkog predsjednika Donalda Trumpa, objavio je da se distancira od politike.

Kad su u pitanju ljudi iz šoubiznisa, Kanye West jedan je od najvećih pristalica Donalda Trumpa, a prije tri tjedna u Bijeloj kući sastao se s američkim predsjednikom. Tom prilikom nosio je kapu s natpisom "Make America great again", što je bilo geslo Trumpove izborne kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U monologu, koji je trajao deset minuta, Kanye West pričao je o svemu i svačemu, od politike do paralelnih svemira, te je istaknuo da se s kapom "Make America great again" osjeća kao Superman.

Image

Trump oduševljeno slušao govor Kanyea Westa u Bijeloj kući: Pao i zagrljaj

Image

Trump oduševljeno slušao govor Kanyea Westa u Bijeloj kući: Pao i zagrljaj

Amerikance 6. studenoga očekuju izbori za Kongres, a prije nekoliko dana afroamerička konzervativna aktivistica Candace Owens, koja je također Trumpova pristalica, pokrenula je kampanju Blexit, kojom potiče Afroamerikance da se priklone Republikancima. Ona je istaknula da je Kanye West napravio logo za kampanju Blexit, koji će se koristiti na majicama i kapama.

No, Kanye West ističe da to nije istina. "Ja sam upoznao Candace Owens s osobom koja je izradila logo, ali nisu htjeli njegovo ime, već je ona iskoristila moje ime. Ja nemam ništa s time. To mi je otvorilo oči i uviđam da sam iskorišten da širim poruke u koje ne vjerujem. Distanciram se od politike i posvetit ću se kreativnim stvarima", objavio je u utorak Kanye West preko svog Twitter profila, ali nije spomenuo ni predsjednika Trumpa, ni bilo koga drugoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo