do proljeća

Kao s Turskom: EU želi sporazume s pet afričkih zemalja kako bi smanjila priljev izbjeglica

Dogovor sTurskom omogućio je drastičan pad dolaska izbjeglica istočnomediteranskom rutom. Čak je za 98 posto manji priljev u odnosu na prije godinu dana

Image
Foto: AP
Hina/ 21.10.2016. u 7:19

Šefovi država ili vlada prihvatili su prvi dan svoga summita u Bruxellesu zaključke o migracijama u kojima kažu da je potrebno smanjiti priljev migranata iz Afrike kroz primjenu sporazuma s ključnim zemljama toga kontinenta.

 "Treba učiniti više napora kako bi se usporio priljev nelegalnih migranata, posebice onih iz Afrike te povećati stopu vraćanja migranata“, koji ne ispunjavaju uvjete za dobivanje azila, kaže se u zaključcima.

Sporazum s Turskom omogućio je drastičan pad dolaska izbjeglica istočnomediteranskom rutom. Čak je za 98 posto manji priljev u odnosu na prije godinu dana. Sada EU želi zaključiti slične sporazume s pet ključnih afričkih zemalja – Nigerom, Nigerijom, Etiopijom, Malijem i Senegalom.

U EU bi htjeli da ti sporazumi budu gotovi prije proljeća, kada uobičajeno počne rasti broj izbjeglica koji preko Sredozemnog mora nastoje doći do Europe.

Hina/ 21.10.2016. u 7:19

Više s weba

Pročitajte još

Image
u srbiji

I 45 hrvatskih medicinskih sestara dobilo lažne diplome: MUP Srbije objavio detalje uhićenja

Više s weba