talijani je uhitili / Kapetanica koje je spašavala migrante: 'Cilj mi je bio iskrcati očajne ljude na tlo, bilo me strah'

Image
Foto: AP Images

Rackete je uhićena jer je "pružala otpor ratnom brodu", što nosi kaznu od 3 do 10 godina zatvora

30.6.2019.
12:45
AP Images
VOYO logo

Mlada kapetanica Sea-Watcha, Carola Rackete, koja je uhićena nakon što je bez dopuštenja uplovila u luku Lampedusa na Siciliji kako bi iskrcala migrante, rekla je da njezin manevar nije bio "čin nasilja, nego samo neposluha" u očajnoj situaciji.

"To nije bio čin nasilja, samo neposluh", kazala je u intervjuu za Corriere della Sera u nedjelju Carola Rackete, optužena za pokušaj opasnog manevra protiv patrolnog čamca koji je htio spriječiti pristajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je bila očajna, a moj je cilj samo bio da iskrcam na tlo iscrpljene i očajne ljude. Bilo me strah", rekla je mlada Njemica dodavši kako je strahovala kako će migranti počiniti samoubojstvo skakanjem u more jer ne znaju plivati.

"Zasigurno nisam htjela udariti u patrolni čamac, moja namjera nije bila nikoga dovesti u opasnost, već sam se ispričala i opet se ispričavam", nastavila je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Njezin manevar za kormilom Sea-Watcha u noći s petka na subotu kako bi pristala u luci Lampedusi nije nikoga ozlijedio i humanitarni brod je uspio iskrcati 40 migranata koje je spasio 17 dana prije kod obala Libije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rackete je uhićena jer je "pružala otpor ratnom brodu", što nosi kaznu od 3 do 10 godina zatvora. Stavljena je u kućni pritvor i bit će izveden pred sud početkom tjedna u Agrigentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo