nedavno ga premjestili / Kći Alekseja Navaljnog: 'Moj otac je u zatvoru poznatom po mučenju i ubijanju. Izolacijom ga psihički muče'

Image

Kaže kako se ne radi o tipičnom zatvoru i da u njemu postoje ograde koje čine 'zatvor u zatvoru'. Navaljnog su nedavno u tjanosti premjestili

21.6.2022.
12:28
VOYO logo

Nataša Navaljna, kćerka oporbenog ruskog lidera Alekseja Navaljnog koji je u zatvoru, za CNN je rekla kako se njen otac nalazi u jednom od najstrože čuvanih i najbrutalnijih zatvora u Rusiji.

Podsjetimo, prije tjedan dana iz njegova tima su rekli kako su Navaljnog premjestili na nepoznatu lokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj otac premješten je u novi zatvor s najvišim sigurnosnim sustavima, nitko od odvjetnika niti nas iz obitelji nije znao za taj transfer što nas brine jer se radi o istim ljudima i istoj vlasti koja ga je pokušala ubiti 2020.", rekla je Nataša. Naime, Navaljni je uhićen u veljači 2021. godine kada se vratio iz Njemačke gdje su ga liječili od posljedice trovanja nervnim otrovom. Navaljni i njegov tim tvrdi da su ga pokušali ubiti po naredbi Kremlja, no ruski predsjednik Vladimir Putin to do danas niječe.

Image
NIKOLAJ PATRUŠEV /

Putinov saveznik stigao u Kalinjingrad: Razgovarat će o nacionalnoj sigurnosti

Image
NIKOLAJ PATRUŠEV /

Putinov saveznik stigao u Kalinjingrad: Razgovarat će o nacionalnoj sigurnosti

Nataša je otkrila da je njen otac u zatvoru koji nije nimalo tipični zatvor, da u njemu nema knjižnice ili sportske opreme. "To je jedan od najopasnijih i najčuvanijih zatvora te poznat po mučenju i ubijanju zatvorenika. Često u tom zatvoru postoje dijelovi posebno dvojeni ogradama tako da čine zatvor u zatvoru", rekla je Nataša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je da ga time nastoje u potpunosti izolirati od javnosti i informacija izvana, ne daju mu da igdje ide ili da s ikim komunicira.
"Takva vrsta izolacije je psihološko mučenje za bilo koga". rekla je. Navaljnji je pod novim optužnicama suočen i s kaznom zatvora od 15 godina, a na pitanje novinara je li suđenje njenom ocu samo show za javnost i da ga Putin, zapravo, želi u zatvoru.

"Da, Putin ne želi da on izađe, da govori, da svi znaju kako je Putinova vlada korumpirana. Ali najvažnije je to da se Putina ne smije poistovjetiti s Rusijom, Putin ne predstavlja Rusiju i Rusija nije Putin", rekla je Nataša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nakon što su u tajnosti premjestili Navaljanog, otkriveno je da se nalazi u zatvoru IK-6 s maksimalnim osiguranjem, u selu Melekhovo u Vladimirskoj regiji, oko 250 kilometara istočno od Moskve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo