likuju nad političkim uređenjem / Kina o Trumpu: 'Demokracija ne funkcionira, on je kao idući Mussolini ili Hitler'

Image
Foto: AP

Komunistička partija Kine ismijava Sjedinjene Američke Države jer 'u takvom demokratskom sistemu predsjednik može postati osoba poput Donalda Trumpa'

17.3.2016.
16:30
AP
VOYO logo

Kineske vlasti likuju gledajući rasističke, ksenofobne i seksističke komentara vodećeg republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa.

Tamošnja Komunistička partija, koja je na vlasti od 1949. godine, tvrdi kako je Donald Trump dokaz kako demokracija ne funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trump je idealna osoba koju kineske vlasti pokazuju 1,9 milijardi svojih građana i kažu im: 'Eto, to je demokracija, čak i ovakva osoba može postati predsjednik'", istaknuo je Zhou Fengsu, aktivist rođen u Kini, ali sada živi i radi u SAD-u.

"Nazivaju ga čak idućim Benitom Mussolinijem ili Adolfom Hitlerom u nekim zapadnjačkim medijima. Sjetimo se kako su i Mussolini i Hitler došli na vlast putem izbora", piše Global Times, režimski medij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski mediji su već ranije upozoravali na sve nedostatke demokracije argumentirajući svoje tvrdnje krajnjim produktima Arapskog proljeća te ratom u Ukrajini. Naravno, unatoč svim manjkavostima demokracije, pogotovo one liberalne, riječ je o propagandi kako bi Kina uvjerila svoje građane da je jednopartijski sistem najbolje što se nudi od političkih uređenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo