negativne posljedice / Konzervativni list pozvao čitatelje da glasaju za Clinton, pa zbog toga primili prijetnje smrću

Image

Odgovor osupnutih čitatelja na uvodnik stigao je jako brzo, a redakcija je bila zasuta bjesnim e-mail porukama te otkazivanjem pretplate

30.9.2016.
11:11
VOYO logo

Konzervativni dnevni list Arizona Republic primio je prijetnje smrću, a veliki broj vjernih čitatelja počeo je otkazivati pretplatu nakon što je uredništvo u utrci za Bijelu kuću podržalo Hillary Clinton umjesto Donalda Trumpa, prekinuvši tako s dugogodišnjom tradicijom, javljaju u petak agencije.

Taj najtiražniji dnevni list u istoimenoj američkoj saveznoj državi, sa sjedištem u Phoenixu, u utorak je u svom uvodniku objavio da prvi put od svog osnutka 1890. podržava demokrata u utrci za predsjednika, obrazloživši da Trump nije niti konzervativac niti je kvalificiran za čelno mjesto u državi. U uvodniku također piše da je Clinton, koja je daleko od toga da joj ne nedostaje mana, daleko "bolji izbor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor osupnutih čitatelja na uvodnik stigao je jako brzo, a redakcija je bila zasuta bjesnim e-mail porukama te otkazivanjem pretplate.

Jedan od urednika je kazao da su očekivali žestoke reakcije, ali da ne žale zbog odluke koju su donijeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I USA Today je u četvrtak odgovoran za jedan presedan, nakon što je uredništvo prvi puta u 34-godišnjoj povijesti tog glasila zauzelo stranu, iako nisu direktno stali uz jednog od kandidata.

Objavivši kritiku na račun Trumpa, to nacionalno glasilo je republikanskog kandidata nazvalo "opasnim demagogom" i pozvalo čitatelje da ne glasaju za Trumpa. No, uredništvo je također objavilo da ne podržava ni demokratsku rivalku Hillary Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USA Today je naveo osam razloga za svoju odluku, među kojima stoji da Trump nema kapaciteta za ulogu vrhovnog zapovjednika, da "trguje predrasudama" i da je "serijski lažov".

"Trumpove izjave o vanjskoj politici su u rasponu od neinformiranosti do nedosljednosti", dodaje se u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump i Clinton vode tijesnu utrku za izbore zakazane 8.  studenoga. Većina Amerikanaca, prema anketi Reutersa i Ipsosa, smatra da je prvu predsjedničku debatu dvoje suparnika održanu u ponedjeljak dobila Hillary Clinton.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo