Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
psihoze koju su pratile životne poteškoće

Kopilot Germanwingsa Andreas Lubitz u pet godina posjetio 41 liječnika

Lubitz "koji je stalno bio zabrinut zbog svog zdravlja", patio je od teške depresije, od "psihoze koju su pratile životne poteškoće"

Image

Andreas Günter Lubitz

Foto: AP
K.T./HINA/ 11.6.2015. u 21:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kopilot zrakoplovne tvrtke Germanwings Andreas Lubitz, koji je 24. ožujka namjerno odveo u smrt 150 putnika i članova posade na letu A320, srušivši zrakoplov u francuskim Alpama, "u pet je posljednjih godina posjetio 41 liječnika", od kojih je kod njih sedmero na pregledu bio u mjesecu koji je prethodio nesreći, izvijestio je u četvrtak tužitelj iz Marseillea.


Lubitz "koji je stalno bio zabrinut zbog svog zdravlja", patio je od teške depresije, od "psihoze koju su pratile životne poteškoće", objasnio je na konferenciji za novinare u Parizu tužitelj Brice Robin, nakon susreta s članovima obitelji žrtava nesreće.

Brice je rekao i da je Lubitz imao problema s vidom te da je zbog dugogodišnjih zdravstvenih problema, među kojima je naveo i depresiju, bio nesposoban za upravljanje zrakoplovom.

Istaknuo je da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza o potencijalnom nemaru u postupku protiv Lufthanse ili njezine podružnice Germanwingsa, no unatoč tomu, i dalje se istražuje jesu li unutar tvrtke počinjene pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U nesreći zrakoplova A320 njemačkog niskotarifnog prijevoznika Germanwingsa u francuskim Alpama 24. ožujka poginulo je 150 osoba, od kojih 72 Nijemca. Istraga je utvrdila da je letjelicu namjerno srušio njemački kopilot Lubitz.

K.T./HINA/ 11.6.2015. u 21:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRE VIJESTI

Malena Gabrijela koja je u sudaru kod Mostara izgubila roditelje i brata izvan je životne opasnosti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba