motivi se istražuju / Krvavi pohod! Muškarac ubio petero ljudi, a policija je ubila njega: 'Čini se da je napadač ciljao određene osobe'

Image
Foto: Screenshot Twitter

Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada

29.12.2021.
7:23
Screenshot Twitter
VOYO logo

Naoružani napadač koji je djelovao sam ubio je petero i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, u ponedjeljak u saveznoj državi Coloradu, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu s policijom, priopćila je američka policija.

Muškarac je od ponedjeljka poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru i u obližnjem Lakewoodu, rekla je policija na tiskovnoj konferenciji održanoj kasno noću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetovažu u Denveru, ubivši dvije žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tome gradu na novoj tiskovnoj konferenciji.

Zatim je otišao do kuće u Denveru, gdje je ustrijelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se uputio u Lakewood, gdje je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetovažu, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gdje je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identificirala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o 47-godišnjem Lyndonu Jamesu McLeodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima" i "napadač je (...) ustrijeljen", rekao je u ponedjeljak navečer John Romero, glasnogovornik policije u Lakewoodu, dodajući da je počinitelj "proglašen mrtvim na mjestu događaja".

Policajka iz Lakewooda koja je pogođena u okršaju i koja je ustrijelila napadača bit će operirana, ali "dobro je", rekao je u utorak Romero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe", rekla je policija u Denveru.

Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku smo istrage", rekao je.

Pucnjave su pošast koja iza sebe ostavlja brojne žrtve u SAD-u, gdje je pravo na posjedovanje oružja zajamčeno Ustavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo