prognoza nesigurna / Liječnici skeptični oko zdravlja bivšeg ruskog špijuna i njegove kćeri koji su otrovani u Britaniji

Image
Foto: Youtube Screenshot

Sergej Skripal, bivši agent u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi i njegova kći Julija pronađeni su bez svijesti na klupi u engleskom gradu Salisburyju 4. ožujka

29.5.2018.
17:30
Youtube Screenshot
VOYO logo

Liječnici koji su liječili bivšeg ruskog dvostrukog špijuna i njegovu kći nakon što su otrovani nervnim agensom u Britaniji kazali su da ne znaju kakvo će biti njihovo dugoročno zdravlje, a inicijalno su se bojali da bi slučaj mogao puno lošije završiti. 

Sergej Skripal, bivši agent u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi i njegova kći Julija pronađeni su bez svijesti na klupi u engleskom gradu Salisburyju 4. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoblje bolnice u tom gradu u kojoj su liječeni Skripalovi reklo je za BBC da su se neki počeli pitati jesu li i oni možda žrtve nervnog agensa.

Upitana oko dugoročnog utjecaja trovanja na zdravlje Skripalovih direktorica bolnice Christine Blanshard rekla je da je prognoza nesigurna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Častan odgovor je - ne znam", rekla je u intervjuu za BBC.

Britanija je objavila da je vrlo vjerojatno da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalovih a zapadne vlade, uključivo SAD, protjerale su više od 100 ruskih diplomata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je zanijekala umiješanost u trovanje.

Julija Skripal govorila je prošli tjedan za Reuters, te rekla da je njezin oporavak polagan i vrlo bolan, i da je sretna što je uopće preživjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoblje bolnice kazalo je da su mislili da će i Julija Skripal i njezin otac umrijeti nakon trovanja.

"Svi pokazatelji govorili su da neće preživjeti", rekao je Stephen Jukes, liječnik u intenzivnoj njezi koji je liječio Skripalove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je liječnički tim inicijalno sumnjao da su Skripalovi uzeli prekomjernu dozu opijata, ali da je prava dijagnoza brzo postavljena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo