optužen za seksizam / Liječnik razbjesnio javnost tekstom: 'U redu je da žene primaju manje plaće od muškaraca'

Image
Foto: Thinkstock

'Većinu vremena imaju neke druge prioritete, bilo da se radi o obitelji ili društvenom životu'

4.9.2018.
15:50
Thinkstock
VOYO logo

Liječnik iz teksaškog Plana u Sjedinjenim Američkim Državama morao se ispričati zbog teksta kojeg je objavio u časopisu Dallas Medical Journal, a u kojem je ustvrdio da su žene plaćene manje kao liječnice jer se "ne trude u poslu toliko kao muški kolege i obrade manje pacijenata", javlja Guardian. Naime, dr. Garry Tigess tvrdnje je iznio u tekstu "Velike ideje", a rekao je da žene svjesno odlučuju raditi manje od muškaraca. 

"One tako odluče jer naprosto ne žele biti požurivane ili ne žele raditi prekovremeno. Većinu vremena imaju neke druge prioritete, bilo da se radi o obitelji ili društvenom životu", rekao je Tigges. Dodao je da se u vezi toga ne treba ništa poduzimati jer naprosto neki liječnici žele raditi manje, a jednostavno je fer da ih se onda i plati manje.  Ne treba niti spominjati bijes koji je izbio na društvenim mrežama. Tigessove tvrdnje prepoznate su kao čisti seksizam

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka mu netko kaže da je upravo razbjesnio tisuće liječnica koje se ubijaju od posla. To je lista diskriminacija", napisali su korisnici. Činjenice je da su žene u medicini plaćene manje od muškaraca. Muški specijalisti tako zarađuju čak 36 posto više od svojih ženskih kolegica, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo