Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
najavio provjere zgrada

Londonski gradonačelnik: 'Stanovnici su ljuti i zabrinuti nakon velikog požara'

Gradonačelnik je istaknuo kako slični blokovi zgrada u Londonu i drugdje trebaju trenutačno biti ispitani sa sigurnosnog aspekta

Image

Said Khan

Foto: AP Images
Hina/ 15.6.2017. u 20:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan kazao je u četvrtak da su građani zapadnog Londona "ljuti i zabrinuti" nakon strašnog požara koji je progutao 24-erokatni neboder i u kojemu je, po trenutačnim izvješćima, poginulo 17 ljudi, no još se mnogi smatraju nestalima.  

"Razumljivo, građani su vrlo ljuti i zabrinuti", kazao je Khan nakon susreta s policajcima, vatrogascima i lokalnim stanovništvom u blizini izgorjelog tornja.

Njegova izjava bila je međutim prekidana primjedbom da je požar "mogao biti spriječen", a kada je najavio istragu, okupljeni su poručili da ju je "odmah potrebno provesti".

Gradonačelnik Khan kazao je da je "važno da zajednica ima prilike postaviti ova pitanja" nakon što je nova obloga identificirana kao potencijalni čimbenik u brzom širenju požara, a ispitivane su sigurnosne provjere i postupci evakuacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

On je pozvao istražitelje da objave privremeno izvješće ovog ljeta te istaknuo kako slični blokovi zgrada u Londonu i drugdje trebaju trenutačno biti ispitani sa sigurnosnog aspekta kako bi se umirili građani. "Također treba osigurati da pravda bude zadovoljena", kazao je londonski gradonačelnik.

"Ne trebamo ove što se rukuju. Ne trebamo političare", uzviknuo je jedan lokalni stanovnik dok je Khan prolazio kroz mnoštvo okupljenih.

Upravo se čita

Image
želi smanjiti euforiju

Ugledni arhitekt nije oduševljen Pelješkim mostom: 'Čeka se nekretninski bum i bezočno betoniranje'

Hina/ 15.6.2017. u 20:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
šokantan zločin

Novi detalji o pohodu mahnitog ubojice: 'Ujak mu govori - Vučko, stani! A ovaj mu kaže: što stani? I ubije ga'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba