obiteljske katastrofe / Masakr u Teksasu: Svoju kćer tražili su u školi, pa na listi u bolnici, ali nije je bilo niti tamo...

Biden je gnjevan na lobije prooizvođača oružja, u Kongresu vrije, emotivan istup imao je i trener NBA ekipe Golden State Warriors

25.5.2022.
18:54
VOYO logo

Tuga i bijes na licima roditelja koji su čekali vijesti o svojoj djeci nakon krvavog pohoda 18-godišnjaka naoružanog pištoljem i automatskom puškom.

Prije pokolja u školi, koju je ranije i sam pohađao, napadač je pucao u svoju baku, a onda je, bježeći s mjesta događaja, udario autom u blizini osnovne škole. Policajci su ga vidjeli da u pancirki izlazi iz automobila ali nisu uspjeli zaustaviti. Bračni par Rodriguez, svoju je 10-godišnju kćer osim u školi tražio i u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo unutra i nije je bilo na listi. Onda su nas poslali u sobu za konferencije, rendžeri su nas pitali za fotografije, ime, da vide mogu li je pronaći. Rekli su da će nam javiti", kazala je majka ubijene djevojčice.

No, stigla je najgora vijest, njihova kćer jedna je od 19-ero ubijenih. I drugi roditelji bili su u panici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Poginulo 19 učenika /

LeBron James slomljen nakon masakra u Teksasu: 'Jednostavno mora doći do promjena. Mora!!'

Image
Poginulo 19 učenika /

LeBron James slomljen nakon masakra u Teksasu: 'Jednostavno mora doći do promjena. Mora!!'

"Ovdje je puno zbunjenih roditelja, ne znaju gdje je gospođa Garcia, učiteljica moje kćeri. I sam pokušavam otkriti gdje je. Ništa nisam čuo, nema poziva", kazao je Ryan Ramirez, otac učenice četvrtog razreda iz Uvaldea.

Upravo je ona bila jedna od dvije učiteljice koje su ubijene u pucnjavi. Jedan policajac vidio ju je kako svojim tijelom pokušava zaštititi učenike koje je 18-godišnjak pokosio u istoj učionici. Vjeruju da je djelovao sam, motiv im još nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ukazuje da ova zla osoba koja je ušla u školu nije imala nimalo poštovanja za ljudski život", rekao je Chris Olivarez, glasnogovornik odjela teksaške policije za javnu sigurnost.

Američki predsjednik Biden, nikad oštrije i emotivnije traži potporu za usvajanje zakona o kontroli oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve masovne pucnjave nigdje se ne događaju tako često kao u SAD-u. Zašto? Zašto želimo živjeti s ovim pokoljem? Kao nacija, moramo se zapitati kada ćemo se, za ime Boga, suprotstaviti lobiju industrije oružja, kada ćemo, za ime Boga, učiniti ono što svi znamo da treba učiniti", rekao je Joe Biden.

I drugi demokrati pozvali su Republikance da se suprotstave oružju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje sam da bih molio, doslovno se spustio na koljena i ruke i molio kolege. Nađite put prema naprijed", rekao je Chris Murphy, senator Connecticuta.

Emotivan istup, nakon utakmice koja je započela minutom šutnje za žrtve napada imao je i trener NBA ekipe Golden State Warriors. Slomio se pred kamerama, uopće nije htio pričati o košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ćemo učiniti nešto? Umoran sam. Tako sam umoran od dolaženja ovdje i izražavanja sućuti razorenim obiteljima. Umoran sam od isprika, oprostite, umoran sam od minuta šutnje. Dosta je", poručio je Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa.

Osamnaestogodišnjak je poznanicima prije napada slao fotografije oružja. Inače se teško uklapao u društvo, a zbog siromaštva i načina odijevanja često je bio podvrgnut izrugivanju vršnjaka. I dok policija slaže mozaik, a političari po tko zna koji put pozivaju na zabranu oružja u Americi, obitelj oplakuje svoje voljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo