Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SLOGA BRITANIJE I SAD-A

May i Trump suglasni: 'Moskvu se može odgovoriti od suradnje s Asadom'

Glasnogovornica Therese May rekla je da je Trump zahvalio May i Merkel na njihovoj potpori nakon prošlotjednog američkog napada na sirijsku vojnu bazu

Image

Theresa May

Foto: AP
Hina/ 11.4.2017. u 8:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanska premijerka Theresa May složila se u ponedjeljak u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom da još uvijek postoji mogućnost da se uvjeri Rusija da prekine veze sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, objavio je ured britanske šefice vlade.

"Premijerka i predsjednik složili su se da postoji prostor da se uvjeri Rusija da savezništvo s Asadom nije više u njezinu strateškom interesu", kazala je glasnogovornica Therese May.

"Složili su se da posjet američkog državnog tajnika Rexa Tillersona Moskvi ovaj tjedan daje mogućnost da se učini napredak prema rješenju koje će donijeti trajni politički dogovor".

Tillerson treba ovaj tjedan posjetiti Moskvu, a Trump i njemačka kancelarka Angela Merkel, s kojom je američki predsjednik također telefonski razgovarao u ponedjeljak, složili su se da je posjet prilika da se učini napredak prema rješenju, rekla je glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ona je također kazala da su Trump i May naglasili važnost da međunarodna zajednica, uključivo Kinu, učini pritisak na Sjevernu Koreju da se ograniči opasnost koju ona predstavlja.

Glasnogovornica Therese May kao i ranije Bijela kuća rekli su da je Trump zahvalio May i Merkel na njihovoj potpori nakon prošlotjednog američkog napada na sirijsku vojnu bazu iz koje su navodno poletjeli zrakoplovi koji su ranije prošli tjedan izvršili kemijski napad.

Upravo se čita

Image
želi smanjiti euforiju

Ugledni arhitekt nije oduševljen Pelješkim mostom: 'Čeka se nekretninski bum i bezočno betoniranje'

Sirijska vlada niječe da stoji iza napada kemijskim oružjem u Kan Šejkunu. U priopćenju Bijela kuća kaže i da su May i Merkel dale potporu američkoj akciji i složili se s Trumpom da je za nju odgovoran Asad.

Pentagon je u ponedjeljak naglasio kako je u napadu na sirijsku bazu Šajrat koji je bio odgovor na kemijski napad u utorak u Kan Šejkunu uništeno 20 posto sirijskog zrakoplovstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U priopćenju se kaže i da su oštećena ili uništena skladišta goriva i streljiva kao i protuzračna obrana u toj bazi. Sirijska je vlada time izgubila mogućnost da ponovno napuni ili naoruža zrakoplove u bazi Šajrat, dodao je Pentagon.

Hina/ 11.4.2017. u 8:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sahranjeni su

Očajni djed dječaka ubijenih u Cetinju: 'Svima je pucao u glavu. Da nam je bar jedno dijete ostavio'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba