podrška putu u EU

Milanović iz Livna: 'Kad mi ponude da potpišem pismo da se Ukrajini dade status kandidata, ja kažem - ne bez BiH'

Nastavio je kako je ulazak BiH sigurnosno i emocionalno važno za Hrvatsku pa rekao: 'Ja ne mogu biti optužen da sam nacionalist.Za to moraš biti niska forma života'

Image
Foto: AP
RTL Vijesti/ 23.4.2022. u 11:51

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Livnu. Sudjelovat će na svečanoj sjednici gradskog vijeća i položiti vijenac za spomenik poginulima u obrani hrvatskog naroda u BiH.

"U ovom gradu odakle moji preci Milanovići kao prava pasmina dolaze, u Hrvatsku, Dalmaciju, ali neke stvari ne zaboravljaš. Imam prijedlog – sljedeći put na ovakvim skupovima, nakon hrvatske i bosansko-hercegovačke himne pustite i himnu EU, "Odu radosti", da pokažete tko ste i što ste i kamo stremite, kakvi su vaši ciljevi, da su oni jasni, da nema nikakvi figa u džepu. Nema države, ni blizu, koja želi ulazak BiH u EU koliko to želi Hrvatska", rekao je Milanović.

Potom je nastavio:

"Iz sentimentalnih razloga, ili ako hoćete, iz čisto sebičnih razloga. Mnogo toga radim zato što je iz neke moje, hrvatske, predsjedničke pozicije to u interesu zajednice koju predstavljam. Volim Švedsku i Finsku, ali Hrvatskoj sam prisegnuo. I iz tih cipela nema dalje."

Image
'Hristos voskrese!'

Predsjednik Milanović vjernicima čestitao pravoslavni Uskrs: 'Želim da uskrsne blagdane provedete mirno i radosno'

Image
'Hristos voskrese!'

Predsjednik Milanović vjernicima čestitao pravoslavni Uskrs: 'Želim da uskrsne blagdane provedete mirno i radosno'

Rekao je i da nema ni blizu države kao što je Hrvatska koja bi željela ulazak BiH u Europsku uniju. 

"Neću držati političke govori o izborima koji vas čekaju. Bez pripreme bez proračuna... Tako europska država ne funkcionira. Kad mi ponude da potpišem pismo da se Ukrajini danas da status kandidata, ja kažem - ne bez BiH. Naši motivi će nekome biti sumnjivi. Nama je ovo važno. Sigurnosno, emocionalno pitanje za nas važno. Budite jedinstveni.  Mi smo u Hrvatskoj sigurni. Mi tu sigurnost prelijevamo vama. Ja ne mogu biti optužen da sam nacionalist. Za to moraš biti niska forma života. Nisam nacionalist, nisam šovinist. Fućka mi se za Bruxelles", poručio je.

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Dodao je da bi bio najsretniji da živimo u utopiji gdje nema rata.

"Ovdje se s hrabrosti prije 30-ak godina branila hrvatska obala, BiH, Hrvatska to neće zaboraviti. Niti embargo. Da ste imali što i Ukrajina, ne bi se išlo preko Dunava. Mi smo svoj put zacrtali i tamo smo došli", rekao je. 

RTL Vijesti/ 23.4.2022. u 11:51

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA KRAJU SE I POTUKLI

Strašna tragedija u Albaniji: Policajac čamcem pregazio sedmogodišnju djevojčicu pred očima njezina oca

Više s weba