Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Praljkova odvjetnica za RTL

'Mislim da je otrov unio sam general, stražari ga jesu pregledavali, bili su prema njemu sjajni'

Dok je bočica s otrovom i dalje misterij - otkrivena je tajna omotnice iz Praljkove ćelije

Ivana Ivanda Rožić/ 27.2.2018. u 19:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Fotografiju sebe i svog klijenta Slobodana Praljka, njegova odvjetnica Nika Pinter dobila je nedavno. Bilo je to kobnog dana u 9 i 50, nekoliko minuta prije službenog izricanja presude.

Pinter je napokon je doznala i što je bilo s pismom naslovljenim na nju koje je pronađeno u ćeliji. 

"U pismu se nalazilo pismo za gospođu Praljak i to pismo je uručeno gospođi Praljak. Znači samo je u pismu koje je bilo naslovljeno na mene bilo pismo za gospođu Praljak", kazala je odvjetnica Slobodana Praljka.

Sadržaj pisma ne zna, a istraga koju je proveo haški sud - nije ju iznenadila.  

"Nisam ni očekivala da bi se mogao utvrditi propust na njihovoj strani. A s druge strane, dobro sam poznavala generala Praljka i znala sam da on ako nešto radi - ne bi napravio tako da bilo tko zbog njega snosi bilo kakvu odgovornost, a pogotovo ne stražari koji su zaista bili sjajni prema njemu", dodala je Nika Pinter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sud je razgovarao sa svim zaposlenima. Analizirale su se i snimke iz zatvora, sa suda ali i cijela dokumentacija. 

"Prema nalazima istrage, Tribunal nije imao nikakva prijašnja saznanja niti indikacije o tome da je gospodin Praljak imao otrov", izjavila je Helena Eggleston,
glasnogovornica Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Haagu.

Upravo se čita

U to vjeruje i njegova odvjetnica. Prilikom ulaska u zatvor, kaže, sve se pregledava. Od cipela, jakni i torbe do njezinog sadržaja. Ne smiju se unositi mobiteli, i lijekovi. Dopušteni su samo papiri za razgovor s klijentom.   

"Ja ne mislim da je otrov netko drugi unio, mislim da ga je unio sam general. Stražari ga jesu pregledavali, ali ne znam. Ne vjerujem da je netko mogao unijeti kroz ovaj normalni redoslijed ulaza u zatvor kraj dva rentgena i stražara koji te pregledavaju. Mislim da je Praljak imao otrov spreman još otprije", dodaje za RTL Praljkova odvjetnica.

Kako je došao do otrova, ostaje nejasno. Ono što je poznato, riječ je o kalijevom cijanidu, kojeg nije moguće nabaviti u zatvoru niti ga ilegalno proizvesti od supstanci iz zatvora. Količina potrebna za smrtonosnu dozu je 200 do 300 miligrama, što odgovara jednoj tableti. 

Ivana Ivanda Rožić/ 27.2.2018. u 19:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba