ne zna se je li on bio na njemu / Mlažnjak Romana Abramoviča sletio u Moskvu. Kratko se prije toga zaustavio u Istanbulu

Image
Foto: AP/Srećko Niketić/ilustracija

On je među sedam ruskih milijardera koji su prošli tjedan dodani na britanski popis sankcija. Abramovič niječe da ima bliske veze s Putinom

15.3.2022.
15:40
AP/Srećko Niketić/ilustracija
VOYO logo

Mlažnjak povezan sa sankcioniranim ruskim oligarhom Romanom Abramovičem sletio je u Moskvu rano u utorak, nakon što je poletio iz Istanbula nakon kratkog zaustavljanja, pokazuju podaci FLIGHTRADAR24, prenosi Reuters.

Mlažnjak povezan s Abramovičem, vlasnikom britanskog nogometnog kluba Chelsea, stigao je u Istanbul iz Izraela u ponedjeljak, nedugo nakon što je viđen u zračnoj luci Ben Gurion u Tel Avivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je bio među sedam ruskih milijardera koji su prošli tjedan dodani na britanski popis sankcija kako bi pokušali izolirati predsjednika Vladimira Putina zbog ruske invazije na Ukrajinu. Diplomati Europske unije prihvatili su sličan potez. 

Image
pod sankcijama i plovila /

Abramovičeva superluksuzna jahta u Jadranu. Evo koje su sve jahte oligarha do sad zaplijenili

Image
pod sankcijama i plovila /

Abramovičeva superluksuzna jahta u Jadranu. Evo koje su sve jahte oligarha do sad zaplijenili

Ruski oligarh, koji također ima izraelsko i portugalsko državljanstvo, zanijekao je da ima bliske veze s Putinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija do koje je došao Reuters prikazuje Abramoviča kako u ponedjeljak sjedi u VIP salonu zračne luke Tel Aviv s maskom navučenom preko brade.

Reuters nije mogao provjeriti je li se u ponedjeljak ukrcao na let za Istanbul iz Tel Aviva ili na let iz Istanbula za Moskvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je prošlog tjedna rekao da prodaje londonski klub, ali ta je prodaja sada na čekanju s Chelseajem koji posluje pod posebnom državnom licencom, a uprava Premier lige diskvalificirala ga je s mjesta direktora kluba. 

Izvor britanskog ministarstva prometa rekao je u petak da Britanija pretražuje helikoptere i avione koji pripadaju sankcioniranim oligarsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti u Europi posljednjih su dana zaplijenile više nekretnina, uključujući raskošne jahte vrijedne stotine milijuna dolara.

Podaci o praćenju brodova Refinitiva pokazali su da je Abramovičeva jahta Solaris vrijedna 600 milijuna dolara u utorak ujutro bila u uz obalu Albanije sa statusom "čeka narudžbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo odredište je prikazano kao Turska nakon polijetanja iz Crne Gore, ali je to uklonjeno kasno u ponedjeljak. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo