ne pristaju na kompromise / 'Moje je strpljenje pri kraju': Njemački SPD traži sastanak koalicijskih partnera

Image
Foto: AP Images

Čelnici njemačke koalicije planiraju se sastati u ponedjeljak navečer kako bi pokušali riješiti krizu nastalu zbog migrantske politike

2.7.2018.
16:40
AP Images
VOYO logo

Njemački SPD, koalicijski partner konzervativnog bloka njemačke kancelarke Angele Merkel pozvao je u ponedjeljak na održavanje summita stranačkih čelnika uz objašnjenje da se neće nužno pridržavati kompromisa kada su posrijedi razmirice u pogledu migranata. 

"Ovdje se raspravlja o budućnosti vlade", rekla je čelnica SPD-a Andrea Nahles o nesuglasicama između Merkelina CDU-a i bavarskog CSU-a o tomu trebaju li njemačke granice ostati otvorene za izbjeglice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje je strpljenje pri kraju", rekla je Nahles, dodavši da SPD koji podupire Merkel u nastojanju da se izbjegnu jednostrane mjere na granicama, ne kani pristati na kompromis koji bi rezultirao odbijanjem migranata. 

Čelnici njemačke koalicije planiraju se sastati u ponedjeljak navečer kako bi pokušali riješiti krizu nastalu zbog migrantske politike koja predstavlja veliku prijetnju vladi kancelarke Merkel. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pregovorima bi trebali sudjelovati Merkel (CDU), Horst Seehofer (CSU) i Andrea Nahles (SPD). Oni će u ponedjeljak pokušati posljednji put riješiti žestoke međusobne razmirice o migracijskoj politici koja prijeti opstanku vlade i europskoj koheziji. 

Između sestrinskih stranaka demokršćanske unije (CDU i CSU) već dugo bukti žestok sukob kada je posrijedi postupak prema određenoj grupi izbjeglica na njemačkim granicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Seehofer želi uvesti pravilo po kojemu se izbjeglice registrirane u nekoj drugoj zemlji Europske unije ne bi puštale preko njemačke granice. Kancelarka je odbila takvu mjeru, strahujući od domino efekta u Europi i od izostanka slobodnog kretanja. 

Epilog ovoga duela očekivao se u nedjelju. No nakon brojnih i dugotrajnih sastanaka članova CSU-a, Seehofer je, po pisanju medija, ponudio ostavku na dužnost čelnika stranke i ministra unutarnjih poslova, no u međuvremenu je od odluke odustao te odlučio dati šansu još jednome krugu pregovora s Merkel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo