u egiptu / Muškaracu koji je okrutno ubio studenticu prijeti javno smaknuće na televiziji

Image
Foto: Facebook/Naira Ashraf, Shutterstock

Sud je apelirao na egipatske zastupnike u parlamentu da pogubljenje bude emitirano na televiziji

28.7.2022.
15:29
Facebook/Naira Ashraf, Shutterstock
VOYO logo

Smaknuće ubojice moglo bi se prenositi uživo na egipatskoj televiziji nakon što je proglašen krivim za ubojstvo žene koja ga je odbila. Mohamed Adel (21) osuđen je na smrt nakon što je utvrđeno da brutalno ubio studenticu koja je pohađala isti fakultet kao i on, piše Daily Mirror.

Sud je apelirao na egipatske zastupnike u parlamentu da pogubljenje bude emitirano na televiziji u nadi da će to spriječiti ljude da počine sličan zločin. Sud je u svom dopisu napisao: "Televizijske postaje, prenosite makar i samo početni dio postupka, jer bi to moglo odvratiti ljude od počinjenja sličnog zločina, a isto se ne može postići samo emitiranje izricanja presude''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adel je 20. lipnja ubio Nairu Ashraf dok je izlazila iz autobusa ispred sjeverno egiptskog Sveučilišta Mansoura, koji su oboje pohađali. Priroda zločina bila je posebno surova jer je osuđeni ubojica više puta viđen kako Nairu udara šakom u glavu i skače na nju, a uz to ju je također više puta ubo.

Promatrači su brzo reagirali i zgrabili ubojicu. Ubrzo je priveden, no žrtva nažalost nije imala velika šanse za preživljavanjem nakon što joj je prerezan vrat. Bijesni promatrači zgrabili su Adela i on je pritvoren dok je Naira ležala s malim izgledima da preživi nakon što su joj prerezali vrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vjerski fanatizam u Pakistanu /

Osmogodišnjak je optužen za bogohuljenje: Prijeti mu smrtna kazna jer se pomokrio na tepih u svetom hramu

Image
vjerski fanatizam u Pakistanu /

Osmogodišnjak je optužen za bogohuljenje: Prijeti mu smrtna kazna jer se pomokrio na tepih u svetom hramu

Sudac Bahaeldin Al Merri rekao je prilikom izricanja presude: "Sud izjavljuje da nije mogao pronaći milosti za nekoga tko sam nije bio milosrdan. Možda će tvoja smrt učiniti više dobra kao primjer drugima nego to što bi dobra donijelo pustiti te da živiš."

Što je još šokantnije u čitavom slučaju, nasilni ubojica žrtvu krivi za svoje postupke i priznao je kako se pomalo spremio za ubojstvo. Ispričao je kako mu je djevojka rekla da će poslati razbojnike na njega ako je ne pusti na miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imao sam ispit i propustio sam autobus. Otišao sam na idući u 10.30 i kad sam ušao u bus, ona je bila tamo. Imao sam nož i bojao sam se da će ona ispuniti svoje prijetnje o puštanju razbojnika na mene. Ali znao sam da je želim ubiti, ako mi se ukaže prilika'', kazao je Adel.

Samo 55 zemalja na svijeta trenutno još uvijek ima smrtnu kaznu i ona je i dalje vrlo kontroverzna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo