detalji krvavog pohoda / Nakon što mu je ubio ženu i djecu, ubojica iz Cetinja je nazvao Miloša: 'Pobio sam i tvoju i moju familiju'

Image
Foto: AP

Svojeg ujaka Vuk Borilović je ubio dok ga je pokušao urazumiti. Pucao je na susjede, policiju, hitnu, starce, djecu...

13.8.2022.
8:38
AP
VOYO logo

Vuk Borilović (34) jučer je u Cetinju ubio deset sugrađana, a ranio njih šest. Tijekom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike...

Prema tvrdnjama nadležnih, njega je tijekom razmjene vatre sa policijom, hicima iz pištolja života lišio jedan građanin, a ne policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno, Borilović je odbijao predaju iako je bio opkoljen.

Njegovo tijelo sinoć je poslato na obdukciju, a prema neslužbenim informacijama, ima više prostrijelnih rana, pišu Vijesti.me. Vještaci će utvrditi kako je stradao, hicima iz jednog oružja ili više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45 minuta sijao je smrt i pucao po ljudima

Prema službenim podacima, Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg dječaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda je kroz prozor pucao i u njihovu majku - Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednih 45 minuta, na ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sijao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Image
crnogorska tužiteljica /

Masovnog ubojicu iz Cetinja, koji je smaknuo 10 ljudi, ubio je sugrađanin, a ne policija

Image
crnogorska tužiteljica /

Masovnog ubojicu iz Cetinja, koji je smaknuo 10 ljudi, ubio je sugrađanin, a ne policija

Nadležni su objasnili da je nakon ubojstva Martinovića ušao u susjednu kuću gdje je ubio starije sugrađane - Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao prema kući kada je čuo pucnjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borilović je ubio i susjeda Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i susjede Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Vijestima je rečeno da je Borilović s puškom u ruci, skrenuo prema kući još jednog susjeda I.J. i pozivao ga da izađe van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranio je još četvoro komšija - Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji ga je pokušavao svladati. Iz Kliničkog centra Crne Gore priopćili su sinoć da je troje ranjenih operirano i da su smješteni u Jedinici intenzivne njege.

Nadležni nisu iznijeli detalje i motive zbog kojih se Borilović odlučio na svirepi čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijena djeca imala su 8 i 11 godina

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, kasno sinoć izjavio je da je, prema za sada poznatim okolnostima, Borilović prve žrtve - Martinoviće, ubio oko 15.30 sati:

”Pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja, lovačke puške, lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

”Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnjusan čin", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci koji su nakon prijavljene pucnjave došli na lice mjesta nisu uspjeli prići Boriloviću jer je otvorio vatru i na njih. Pucao je i u ekipu Hitne medicinske pomoći, onemogućavajući ih da ranjenima ukažu pomoć.

Prema informacijama sa lica mjesta, svog ujaka ubio je dok je ovaj pokušavao da ga urazumi, govoreći mu “sad ću ti objasniti što radim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je policija razmjenjivala vatru sa Borilovićem i nakon što je ranio jednog od njih, Borilovića je, navodno, iz pištolja pogodio sugrađanin N.K. koji je ga je također pokušavao nagovoriti da se preda.

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se dogodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo