Kaotična situacija / Naoružani Albanci upali u selo na jugu Srbije? 'Iz kuća su odnijeli sve što je vrijedilo'

Image
Foto: Google maps/Davor Javorović/PIXSELL

'Rafali su odjekivali u mojoj blizini. Brinuo sam se za svoju sigurnost', kazao je svjedok incidenta

27.2.2019.
15:58
Google maps/Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Grupa naoružanih Albanaca upala je jučer u selo Rastelica kod Kuršumlije. Incident je izbio zbog krađe drva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Google maps

Prilikom upada čula se i pucnjava, a u selu se nalazila i policija. Rastelica nije bila jedina meta napada, naoružani Albanci upali su u još jedno selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpskim medijima je povodom ovog incidenta došlo do kontradiktornih informacija. Naime, mediji su prenjeli da se pucnjava odvila danas, iako je bila u utorak.

"Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo pješke prema Kuršumiji. Došao sam do mjesta gdje ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju sigurnost", kazao je Milomir Stevanović (45), iz Teslića. On je opisao dramatičnu situaciju u kojoj se našao u utorak, oko 17 sati, kada su zapucali Albanci iz podujevskih sela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prije par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

"Iz kuća su odnjeli sve što je vrijedilo, a iz naše su odnjeli i lovačku pušku sa streljivom", ispričao je jedan od mještana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela za Telegraf.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo