Opsadno stanje / Do zuba naoružani student iz 'duge cijevi' pucao u Heidelbergu na sveučilištu, ranio više ljudi, pa presudio sam sebi

Image
Foto: AP

Cijela sveučilišna četvrt je blokirana, angažirani su policijski specijalci. Policija je objavila da je napadač student. Jednoj ranjenoj osobi liječnici se bore za život

24.1.2022.
14:33
AP
VOYO logo

Policija Mannheima objavila je na svom profilu oko 13.30 na Twitteru kratki apel građanima da u četvrti Neuenheimer Feld u Heidelbergu oslobode ulice za policijske snage i hitnu pomoć:

"Velika akcija u Neuenheimer Feldu, više je ranjenih. Na mjestu događaja su policija i spasilačke službe!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo su vijest dopunili potvrdom da je riječ o jednom napadaču naoružanom "dugim oružjem", da je napadač pucao na ljude u jednoj od predavaonica Sveučilišta u Heidelbergu, po kojem je navedena gradska četvrt i čuvena, te da je napadač mrtav. Kako je napadač stradao, u policijskoj obavijesti se ne navodi.

Njemački RTL navodi da je policija blokirala cijelu četvrt Neuenheimer Feld. Das Bild navodi da su na terenu specijalne policijske jedinice, između ostalih, da područje nadlijeće policijskih helikopter. Policijski službenici su isprva, nedugo nakon napada oko 12.30, govorili da "ne isključuju mogućnost da ima još počinitelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko dva sata kasnije rečeno je ipak da se smatra da je bila riječ o jednom napadaču vatrenim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DPA prenosi informaciju da je napadač i sam student, te da je, nakon što je pucao po svojim kolegama, uperio oružje u sebe i presudio si. Televizijski kanal Welt objavio je javljanje uživo u program glasnogovornika policije Mannheim Patricka Knappa koji je potvrdio da je napadač automatskim oružjem zapravo student:

"Napao je više ljudi, imamo više ranjenih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li se napadač ubio sam, kazao je da to još utvrđuju.

DPA je objavio i to da je napadač uza se imao više komada oružja, a prema izvorima iz istražiteljskih krugova, istražitelji navodno isključuju politički i vjerski motivi za napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL.de je nešto iza 15 sati objavio da je ranjeno četvero ljudi, te da se jednoj osobi liječnici bore za život. Prema njihovim izvorima iz policije, student je upao u dvoranu za predavanje i otvorio paljbu oko sebe.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo