učenici bijesni / Nastavnik pedofil (61) priznao da je zlostavljao šest učenika, ali svejedno neće u zatvor!

Image
Foto: Shutterstock

Bivši učenici izrazili su bijes zbog ovakve odluke u Facebook grupi

18.8.2020.
11:01
Shutterstock
VOYO logo

Učitelj pedofil koji je bolesno pretio neće provesti ni dana u zatvoru jer bi njegov prijevoz australsku državu koštao i do 40.000 dolara. Peter John O'Neill (61) kod kuće je u Canberri dok čeka presudu. U invalidskim je kolicima, treba cjelodnevnu skrb i sud ga je proglasio kako je on nesposoban za putovanja.

Uvjetna kazna

Sudac Alan Blow rekao je na prethodnom ročištu kako O'Neillu može dosuditi samo uvjetnu zatvorsku kaznu jer je ionako konstantno u kućnom pritvoru s obzirom na to da se ne može kretati, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O'Neill se izjasnio krivim za šest točki seksualnog napada i jednu točku silovanja maloljetne osobe. Presuda bi trebala biti izrečena 25. kolovoza. Bivši učenici izrazili su bijes zbog ovakve odluke u Facebook grupi nazvanoj Old Dominic Scholars.

"Baš me briga koliko je bolestan, trebao bi provesti svoje posljednje dane u zatvoru", napisao je jedan muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ništa neće moći vratiti ono što je on djeci oduzeo, mora na neki način platiti', napisao je drugo bivši učenik.

Greg Barns SC, O'Neillov odvjetnik, kazao je kako će medicinski zrakoplov potreban za prijevoz njegova klijenta državu koštati između 25.000 i 40.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispostavilo se  61-godišnjak ne može izdržavati kaznu u zatvoru druge australske države za zločine koje je počinio u Tasmaniji, sam nema novca za plaćanje novčane kazne, a zbog zdravstvenog stanja ne može odrađivati kaznu neplaćenim radom u zajednici.

Image
MORAJU MU DATI ODŠTETU /

Učitelj pobio optužbe da je pedofil: 'Više me nitko ne želi zaposliti'

Image
MORAJU MU DATI ODŠTETU /

Učitelj pobio optužbe da je pedofil: 'Više me nitko ne želi zaposliti'

Fizičko i emocionalno zlostavljanje

Rachel Grguervic, koja je napustila Dominic College 1989. godine, kazala je kako on ne zaslužuje ne otići u zatvor i mirno dočekati smrt. Greguervic je već ranije izjavila kako je O'Neill nije bio samo pedofil, već je i fizički i emocionalno zlostavljao svoje učenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je da sam debela i glupa, da nikada neće biti ništa od mene i da me nitko neće voljeti. Svakog tko nije bio koncentriran, udario bi po prstima ravnalom", kazala je.

Baden Daly već je bio zlostavljan prije nego je počeo pohađati školu u kojoj je O'Neill predavao. Ispričao je kako je ga je biti O'Neilllov učenik emocionalno i fizički traumatiziralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo