'već je to radio' / Nekoć je bio najbogatiji ruski oligarh, sada predviđa Putinovu smrt: 'Krenuo je u rat zbog izbornog rejtinga'

Image
Foto: Profimedia

Hodorkovski je rekao da je Putin očekivao da će ga Ukrajinci dočekati s cvijećem, a kada se to nije dogodilo, potpuno je poludio

20.6.2022.
10:32
Profimedia
VOYO logo

Ruski milijarder u egzilu, Mihail Hodorkovski, u velikom je intervjuu za Financial Times rekao da je predsjednik Vladimir Putin "krenuo na put koji će ga odvesti u smrt", referirajući se na njegovu invaziju na Ukrajinu.

"Ako sada pobijedi u Ukrajini, on će, zbog domaćih problema, započeti rat s NATO-om. I na kraju će taj rat izgubiti", rekao je milijarder u intervjuu za Financial Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije bilo toliko žrtava, rekao bih da sam zapravo prilično sretan, jer je krenuo putem koji će dovesti do njegove propasti. Ali ova konkretna pobjeda u Ukrajini u potpunosti ovisi o Zapadu", dodao je Hodorovski.

Prognani oligarh je također rekao da se ne slaže s bivšim američkim državnim tajnikom Henryjem Kissingerom, koji je prošlog mjeseca rekao da bi Ukrajina trebala odustati od dijela svog teritorija kako bi postigla mirovni sporazum s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"[Kissinger] ne shvaća da se ne slažete s gangsterom kada govorite iz pozicije slabosti. On ne shvaća da je za Putina rat samo normalan način da podigne svoj izborni rejting. Započinjao je ratove četiri puta", rekao je Hodorovski za Financial Times.

Hodorkovski je bio najbogatiji čovjek u Rusiji 2003. godine, ali je 2005. osuđen na devet godina zatvora zbog prijevare i utaje poreza, u postupku za koji smatra da je politički motiviran. Sada živi u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zbog rata u ukrajini /

Supruga oligarha bijesna jer se našla pod EU sankcijama: 'Ja nisam Ruskinja, imam hrvatsko državljanstvo!'

Image
zbog rata u ukrajini /

Supruga oligarha bijesna jer se našla pod EU sankcijama: 'Ja nisam Ruskinja, imam hrvatsko državljanstvo!'

U intervjuu za CNN u travnju, milijarder je rekao da je Putin postao "doslovno lud" kada njegova invazija nije naišla na pozitivnu reakciju Ukrajinaca.

"U početku je htio promijeniti vlast u Kijevu, staviti svoju marionetu i očekivao je da će to biti dočekano cvijećem koje će ukrajinski narod bacati na ulice. Kada se to nije dogodilo, on je poludio. Činjenica da ga ljudi u Harkivu nisu dočekali cvijećem, ne samo da ga je naljutila, stvarno mislim da ga je doslovno izludila ", rekao je Hodorovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognani oligarh također je u ožujku rekao kako vjeruje da je Putinov poraz neizbježan sve dok Zapad i dalje podržava Ukrajinu.

Ruska vlada je prošlog mjeseca dodala Hodorkovskog i Garyja Kasparova na popis "stranih agenata" jer su obojica otvoreni kritičari Putina. Reuters je tada izvijestio da je rusko ministarstvo pravosuđa na svojoj web stranici objavilo da Kasparov i Hodorkovski dobivaju sredstva iz Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo