poginule 224 osobe / Nitko nije preživio pad ruskog zrakoplova, Islamska država tvrdi: 'Mi smo ga srušili'

Ruski civilni zrakoplov srušio se u središnjem dijelu poluotoka Sinaja. Osnovano je povjerenstvo koje će istražiti okolnosti nesreće. Zrakoplovni izvori kazali su da se u zrakoplovu nalazilo 217 putnika i sedam članova posade

31.10.2015.
16:15
VOYO logo

Militantna skupina povezana s Islamskom državom u Egiptu u subotu je objavila da preuzima odgovornost za rušenje ruskog putničkog zrakoplova nad Sinajem, a istodobno su egipatski sigurnosni izvori objavili kako početna istraga pokazuje da je do pada zrakoplova došlo zbog tehničkih problema.

U priopćenju skupine na Twitteru navodi se da su "borci Islamske države uspjeli srušiti ruski zrakoplov iznad Sinaja s 220 ruskih križara. Svi su ubijeni, Bogu hvala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipatske snage sigurnosti objavile su da je oko 150 tijela od kojih su neka izgorjela pronađeno u krugu od pet kilomatara od mjesta pada zrakoplova. Zrakoplov je padao okomito pa je njegov veliki dio gorio, kazao je izvor. 

Ruski mediji prenose da su ruski istražitelji uzeli uzorke goriva na posljednjem mjestu na kojem je zrakoplov natočio gorivo u ruskom gradu Samari te da provode istragu nad osobama koje su pripremale zrakoplov za polijetanje iz Rusije te u sjedištu zrakoplovne tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska novinska agencija Interfax prenijela je da je rusko državno regulatorno tijelo u posljednjoj rutinskoj kontroli u ožujku 2014. pronašlo sigurnosne propuste u tvrtki Kogalimavia, no da su one bile otklonjene.

Nema preživjelih u nesreći ruskog zrakoplova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski zrakoplov, koji je nestao u subotu u Egiptu s 224 putnika i članova posade, srušio se na Sinajskom poluotoku, potvrdilo je egipatsko ministarstvo civilnog zrakoplovstva, a prenose svjetske novinske agencije.

Egipatski dužnosnici potvrdili su kako u padu zrakoplova nije bilo preživjelih, prenosi AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo je priopćilo da su ostaci zrakoplova pronađeni nedaleko od zračne luke al-Arish, a egipatske vlasti su odmah poslale 45 vozila hitne pomoći na mjesto nesreće.
 U zrakoplovu Airbus A-320 tvrtke Kogalmavia, koji je bio na letu iz Šarm al-Šeika za Sankt Peterburg, bilo je 217 putnika i sedam članova posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Airspace over Sinai Peninsula when #7K9268 disappeared from Flightradar24 at 04:13 UTC pic.twitter.com/H7kJk9qL6r

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan egipatski časnik, koji je došao na mjesto nesreće, rekao je za Reuters da je zrakoplov potpuno uništen te da se strahuje da nema preživjelih.

Zrakoplov se srušio na planinskom području u središnjem Sinaju, a loši vremenski uvjeti otežavaju dolazak spasilačkih ekipa na mjesto nesreće, rekao je časnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Zrakoplovne vlasti u Egiptu izgubile su kontakt s ruskim avionom ubrzo nakon polijetanja. Prema ruskim medijima, prije nestanka s radara ruski je zrakoplov tražio slijetanje u najbližu zračnu luku. Kako su rekli izvori u međunarodnoj zračnoj luci u Kairu, avion je bio na visini većoj od 9.000 metara kada je pilot zrakoplova zatražio slijetanje zbog kvara radio postaje. Nakon toga veza se izgubila.

Nema naznaka da je zrakoplov srušen, rekli su izvori u egipatskim službama sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamistički militanti aktivni su na dijelovima Sinaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo