ima ozlijeđenih / Novi detalji: Prevrnuo bus iz Srbije pun školaraca. Vozač je u pritvoru, jedno dijete kritično

Image

Putnici su uspjeli iz prevrnutog vozila izači kroz prozore koje su morali razbiti

15.8.2022.
8:16
VOYO logo

Vozaču srpskog autobusa šabačke registracije s 49 osoba, srpskih državljana, koji je sinoć doživio prometnu nesreću u Bugarskoj na autoputu Trakija, određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, priopćila je bugarska policija.

U autobusu je bilo 38 djece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspjeli iz prevrnutog vozila izači kroz prozore koje su morali razbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije su da je vozač zadobio lakše povrede i prema još uvijek neslužbenim informacijama ima prijelom ruke. Sinoć je testiran i na alkohol i drogu te su oba rezultata bila negativna.

Kasno sinoć autobus je uklonjen s mjesta nesreće, ali promet na tom dijelu puta još uvijek nije prohodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na autocesti /

VIDEO Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj. Ima ozlijeđenih

Image
na autocesti /

VIDEO Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj. Ima ozlijeđenih

"Kolege su odmah izašle na lice mjesta. Utvrđeno je da se radi o slupanom automobilu srpskih registarskih oznaka u kojem je bilo 49 državljana Srbije. Pod nerazjašnjenim okolnostima vozilo je skrenulo s puta u jarak. Prema prvim informacijama u Hitnom centru pregledano je 28 putnika, od kojih je 14 zadržano na liječenju. Troje djece su u teškom stanju", priopćeno je iz policije.

Ministar zdravlja Bugarske Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gdje su primljeni povrijeđeni u teškoj nesreći na autoputu "Trakija", gdje je primljeno devetoro djece i dvoje odraslih iz Srbije. Medžidijev je izvijestio o njihovom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno dijete je u kritičnijem stanju. Trenutno se sprovode mjere reanimacije, ali je hemodinamski stabilan. Pratit ćemo ga i uraditi transfuzija krvi. Imamo timove sa konzultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra", rekao je on, a prenosi bugarska NOVA.

Dijete ima 11 godina i 3 prijeloma karlice i kuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo