uoči g20 summita / Obama se sastaje s Erdoganom: razgovarat će o nedavnom puču, izbjegličkoj krizi i Siriji

Image
Foto: AP

Obama želi razgovarati s Erdoganom o nedavnom pokušaju puča u Turskoj 'kao i o zajedničkoj borbi protiv IS-a i naporima da se vrati stabilnost u Siriji kao i o izbjegličkoj krizi'

30.8.2016.
7:36
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Barack Obama sastat će se s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom uoči summita G20 ovog vikenda u Kini, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak.

Predsjednik Obama želi razgovarati o nedavnom pokušaju puča u Turskoj 'kao i o zajedničkoj borbi protiv IS-a i naporima da se vrati stabilnost u Siriji kao i o izbjegličkoj krizi', rekao je novinarima zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak je predviđen za nedjelju, 4. rujna. 

Sjedinjene Države u ponedjeljak su priopćile da su sukobi između Turske i prokurdskih snaga na sjeveru Sirije 'neprihvatljivi' i da moraju prestati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske snage napadaju kurdske milicije, koje imaju potporu SAD-a, kao i militante IS-a otkad su prešle sirijsku granicu prošli tjedan.

Ankara navodi da je njezin cilj udaljiti IS i kurdske borce sa svoje granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski je ministar za europske poslove Omer Celik izjavio da nitko nema pravo reći Turskoj protiv koje terorističke organizacije se može boriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo