nemir na ulicama JAR-a / 'Obećana zemlja' srpskih mafijaša: U sačekuši u Johannesburgu ustrijeljen državljanin Srbije

Image
Foto: Thinkstock

Ozlijeđeni muškarac je prevezen u bolnicu te je navodno ranjen u desnu ruku i u stabilnom je stanju

16.10.2018.
17:26
Thinkstock
VOYO logo

U pucnjavi koja se u ponedjeljak dogodila na benzinskoj stanici u Johannesburgu upucan je zasad neindetificirani muškarac za kojeg se tvrdi da je porijeklom iz Srbije. Lokalni mediji prenose kako je nepoznata osoba izvukla pištolj i počela pucati, javlja Kurir.

Ozlijeđeni muškarac je prevezen u bolnicu te je navodno ranjen u desnu ruku i u stabilnom je stanju, a na društvenim mrežama pojavila se fotografija automobila kojeg je vozio. Policija tvrdi kako motiv pucnjave nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obračun srpske mafije?

Pucnjava je pokrenula pitanje radi li se o još jednom obračunu srpske mafije u JAR-u. Inače, u Johannesburgu je prije manje od mjesec dana ubijen Đorđe Mihaljević koji je bio suučesnik ubojstva Željka Ražnatovića Arkana za što je i osuđen na 30 godina zatvora, a prije nekoliko godina u istom gradu Južnoafričke republike ubijen je srpski državljanin Veselin Laganin koji je bio dio ekipe oko kontroveznog češkog poduzetnika Radovana Krejčira koji se dovodi u vezu sa Darkom Šarićem i Dobrosavom Gavrićem, također osuđenicima za Arkanovo ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju ove godine u Johannesburgu je ubijen i Darko Kulić iz Zemuna, nekadašnji prijatelj Đorđa Božovića Giške te također jedan od ljudi koji se vežu uz srpski mafijaški milje iz devedesetih. Zbog sve već broja ubojstva srpskih kriminalaca u posljednje vrijeme nametnulo se pitanje je li JAR postao "obećana zemlja" srpskih mafijaša s obzirom da se, kako je ranije pisao srpski Blic, najgori kriminalci skrivaju u JAR-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo