KRIK ZA DIREKT

'Očito se Darko Šarić bavio kriminalom i iz zatvora. Srpsko pravosuđe je neefikasno'

Darku Šariću se više od desetljeća sudi zbog šverca kokaina, a danas je uhićen zbog sumnje da je organizirao ubojstvo nekoć bliskog suradnika u Ekvadoru.

RTL Direkt/ 14.4.2022. u 22:30

Tko je Darko Šarić, više od desetljeća mu se u Beogradu sudi zbog šverca dvije tone kokaina. Istraživački novinari s portala Krik prate detaljno balkanski krim milje, za Direkt je kolegica Milica Vojinović objasnila pozadinu uhićenja.

"Prema prvim informacijama koje sada dobivamo nakon današnjeg uhićenja djeluje da je nastavio raditi čak i gore stvari jer sada imamo ubojstvo za koje je osumnjičen.

Osim toga, na teret mu se stavlja i trgovina drogom stoga djeluje prema tim informacijama da se nastavio baviti kriminalom i to iz zatvora.

Šarić je za međunarodni šverc kokaina osuđen dva puta. Prvo je osuđen na 20 godina pa na 15 godina zatvora, no i ta druga presuda je pala i od početka ove godine se suđenje ponavlja.

Šarićev slučaj je predstavljen kao jedan od najvećih slučajeva organiziranog kriminala u zemlji. I ostao je jedan od najvećih. Čak ni u takvom slučaju ne možemo doći do pravomoćne presude iako je prošlo 12 godina. To prije svega govori da je pravosuđe u najmanju ruku neefikasno", rekla je Milica Vojinovć za RTL Direkt.

RTL Direkt/ 14.4.2022. u 22:30

Više s weba

Pročitajte još

Image
prati se širenje

Novi virus pojavio se u Kini, prijavljeni deseci slučajeva zaraze. Vjeruje se da je prešao sa životinja na ljude

Više s weba