Sud ju proglasio krivom / Ohrabrivala ga na samoubojstvo pa se ubio: 'Mislila sam da to želiš. Spreman si. Na nebu nema boli'

Image
Foto: @wreveal/@Simplenewsuk/Twitter

Roy se borio s depresijom. Blokirao je ispušne plinove svog kamiona kako bi se ubio trovanjem ugljičnim monoksidom

7.2.2019.
14:17
@wreveal/@Simplenewsuk/Twitter
VOYO logo

Djevojka koja je poticala svog dečka na samoubojstvo putem mnogobrojnih poruka, zakonski je odgovorna za njegovu smrt, presudio je sudac. 

Vrhovni sud jednoglasno je odlučio da su akcije Michelle Carter uzrokovale da Conrad Roy III umre u kamionu punom otrovnog plina na jednom napuštenom parkiralištu prije gotovo pet godina. Najviši sud u Massachusettsu donio je presudu kako bi Michelle zadržao u zatvoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba s depresijom

U srpnju 2014. godine, Roy se borio s depresijom te je blokirao ispušne plinove svojeg kamiona kako bi se ubio trovanjem ugljičnim monoksidom, piše Metro. Na trenutak je izašao iz vozila i kontaktirao svoju djevojku te je izrazio sumnju, ali Carter, koja je u to vrijeme imala 17 godina, potaknula ga je na samoubojstvo. 

"Nakon što ga je uvjerila da se vrati u kamion s ugljičnim monoksidom, nije učinila ništa da mu pomogne: nije zvala nikoga za pomoć niti mu je rekla da izađe iz kamiona dok ga je slušala kako se guši i umire",  kazao je sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici djevojke su izrazili nezadovoljstvo presudom i žalit će se na državnoj razini. Carter, koja sada ima 22 godine, osuđena je na 15 mjeseci zatvora, ali je trenutno na slobodi dok se provode njene žalbe. 

Roy je imao 18 godina kada je sam sebi oduzeo život

Jedna od njezinih poruka bila je "Mislila sam da to želiš. Vrijeme je pravo i spreman si", "Konačno ćeš biti sretan na nebu. Nema više boli. U redu je biti uplašen i to je normalno. Mislim ipak ćeš umrijeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je istaknuo da je Carter imala dužnost pozvati policiju ili Royjevu obitelj kad je saznala da se planira ubiti.

Njezin odvjetnik kazao je kako ona ne može biti osuđena samo zbog svojih riječi, ističući kako nije bila s njim kad se ubio, niti mu je pružila sredstva da to učini. Dodao je da u slučaju da je djevojka reagirala i pozvala pomoć, upitno je koliko bi to promijenilo situaciju jer nije ni znala gdje je bio parkiran njegov kamion. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen odvjetnik se pozivao na slobodu govora

"Svi možemo iz poruka vidjeti da Michelle Carter nije prisilila Conrada Roya da se ubije", kazao je Daniel Marx, njezin odvjetnik.

No porota je odbila njegove iskaze za slobodom govora jer smatra da je Carter dodatno potaknula Royeve "dobro poznate slabosti, strahove, tjeskobe i obećanja", te "mentalno bolesnu, ranjivu" volju mladića za životom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi stoga ne kažnjavamo same riječi kao takve, nego njihovu nepromišljenost i bezobzirnost", kazao je sudac, a piše Metro.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo