Plimni valovi / Oluja Sabine potopila Hamburg! Pod vodom su luka, tržnica, ulice: 'Vodostaj je tri metra iznad prosjeka'

Image
Foto: Shutterstock

Oluja Sabine je od nedjelje do utorka ujutro paralizirala željeznički, a dobrim dijelom i zračni i cestovni promet

12.2.2020.
13:56
Shutterstock
VOYO logo

Plimni val djelomično je poplavio hamburšku luku i poznatu Riblju tržnicu, a posljednji, peti val kojeg je prouzročila oluja Sabine očekuje se u srijedu navečer, priopćio je Savezni ured za moreplovstvo u Hamburgu.

"Vodostaj u Hamburgu je 2,76 metara viši od prosjeka", priopćio je Savezni ured za moreplovstvo i hidrografiju u Hamburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će vodostaj dosegnuti najvišu razinu u srijedu nakon 19 sati, kada se očekuje i peti, posljednji po redu plimni val kojeg je prouzročila oluja Sabine koja je početkom tjedna prošla preko Njemačke.

Poplavljeno je i nekoliko ulica u poznatoj četvrti St. Pauli, a vatrogasci su nekoliko automobila izvlačili iz vode. Voda je blokirala pristup nekoliko stanica gradske željeznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Vlasti građane upozoravaju da u sljedećim danima izbjegavaju pristup šumama zbog drveća koje je odoljelo oluji, ali su stabla postala nestabilna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neupućeni lako mogu krivo procijeniti stabilnost nekog stabla. Opasnost također vreba i od otkinutog granja koje se još nalazi u krošnjama", upozorile su gradske vlasti.

Oluja Sabine je od nedjelje do utorka ujutro paralizirala željeznički, a dobrim dijelom i zračni i cestovni promet. Prema procjenama stručnjaka oluja je prouzročila manje štete od očekivanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo