KONTROVERZNA LIČNOST / On bi trebao postati novi britanski premijer?! EU uspoređuje s Hitlerom, šmrkao je kokain...

Sa svojih današnjih 114 glasova čvrsto stoji kao pobjednik u utrci za Theresino mjesto

14.6.2019.
8:09
VOYO logo

"Obama je Kenijac pa zbog svog naslijeđa ne voli Veliku Britaniju. I Hitler i Europska Unija su pokušaj ujedinjenja Europe." To su samo dvije od nebrojenih gluposti koje je u svom životu izgovorio Boris Johnson, u ovom trenutku najizgledniji kandidat za budućega britanskog premijera. Jer, u današnjem je glasovanju, prvom u seriji glasovanja, od 10 kandidata dobio najviše glasova kolega iz konzervativne stranke.

Tko će obuti Theresine neudobne cipele? Za sada znamo da to sigurno neće biti žena. Od 10 kandidata, troje ih je danas ispalo iz igre nakon glasovanja konzervativaca. 

 Najbolje stoje Boris Johnson sa 114 glasova i  Jeremy Hunt sa 43 glasa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boris Johnson je izgledniji pobjednik ako izađe iz tog procesa u kojem parlamentarci glasuju, zato što je jako popularan među samim tijelom, veliki je favorit. Zato što biraju članovi stranke, i ja vjerujem da će on biti pobjednik", govori za RTL Direkt 
Zoran Kurelić, dekan na Fakultetu političkih znanosti

Vjerojatni budući britanski premijer smatra se jednim od najkontroverznijih političara današnjice - ili kako ga je nazvao Barack Obama: Trump s malo boljom frizurom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provokativne izjave

Lani je izjavio da žene s burkama izgledaju kao poštanski sandučići, Afriku zove "onom" državom, Europsku uniju je uspoređivao s Hitlerom. Priznao je da je šmrkao kokain, a jednom je osvojio tisuću funti jer je napisao najuvredljiviju pjesmu o Erdoganu: predsjedniku koji voli seks s kozama. Tada je bio ministar vanjskih poslova.

Bivši urednik konzervativnoga britanskog časopisa Spectator i otac petero djece
ljetovao je i na našoj obali, na Braču. A u zimu 2016. u Hrvatsku se nije došao odmarati nego poboljšati bilateralne odnose s jednom od zemalja Unije iz koje je i tada, ali i sada htio izaći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je da ujedinimo ovu zemlju i ovo društvo. Ne možemo započeti taj zadatak dok nismo ispunili primarni zahtjev ljudi, veliku stvar koju su nas zatražili. Nakon tri godine odgađanja rokova moramo napustiti EU 31. kolovoza", rekao je Boris Johnson, kandidat za premijera Velike Britanije. 

Hunt kozumirao marihuanu

Sa svojih današnjih 114 glasova čvrsto stoji kao pobjednik u utrci za Theresino mjesto. Ne puše mu za vratom, ali njegov glavni suparnik, Jeremy Hunt također nije svetac.  Istraživan i optužen zbog malverzacija i utaje poreza, u prošloj Vladi bio je ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam da sam pio jogurt s kanabisom kada sam putovao Indijom s ruksakom na leđima. Smatra li se to drogiranjem, ne znam stvarno", kaže kandidat Jeremy Hunt. 

Michaelu Govu, kojeg su uz Hunta smatrali glavni konkurentom Johnsonu naštetitilo je priznanje da je uzimao kokain dok je radio kao novinar prije 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god uzme drogu A klase, mora razmišljati i o lancu nabave koja dolazi iz Kolumbije, na primjer uz Chelsea. I koliko je života uništeno na tom putu", rekao je Sajid Javid, također kandidat za premijera Velike Britanije.

Pobjednik će biti poznat do kraja srpnja. U drugoj fazi izbora 160 tisuća članova Konzervativne stranke, između dva preostala kandidata, biraju tko će postati predsjednik stranke, a time i Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada dođe taj trenutak istine, negdje u rujnu, da će oni stvarno se prijetit da izlaze bez dogovora i da će Francuzi biti jednako tvrdi. Zakuhat će oni opasno u rujnu. Brexit bez dogovora je sada stvarno realna budućnost" govori Kurelić.

Brexit bez dogovora mogao bi dovesti do krize u Velikoj Britaniji pa u Njemačkoj i u cijeloj Europskoj uniji. A to ni za Hrvatsku ne znači ništa dobro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledno je da će u Downing Street 10, na mjesto šefa britanske Vlade sjesti odlučni euroskeptik Johnson - s rukama na volanu Velike Britanije. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo