Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
virtualni vs. realni svijet

Opasna igra među tinejdžerima postaje sve popularnija: djeca guše jedni druge do nesvijesti

U viralnom svijetu se mogu naći stravični videi na kojima klinci umalo umiru posle davljenja, a zbog ove smrtonosne zabave Hitna pomoć je nekoliko puta intervenirala i u srpskim školama

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock
Vijesti.hr/ 15.9.2016. u 20:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bizarna igra je nastala u SAD, a radi se o tome da onaj koga dave mora idzdržati dovoljno dugo da ne izgubi svijest. Ako ne izdrži 'izgubio je' i ispada iz igre. Sve se snima i kasnije postavlja na društvene mreže, a postoje slučajevi u kojima se sve završilo tragično. 

"Radim sa djecom tog uzrasta, pa od njih naučim i saznam kakvim se opasnim stvarima bave. Tako sam saznala i za 'igru davljenja', koja se obično igra za vrijeme odmora ili poslije škole. U trenutku kada se dijete onesvijesti od nedostatka zraka, doslovno ga sekunde dijele od smrti. Namjerno zaustavljanje disanja, koje obično traje oko 45 sekundi u igrici, obustavlja rad srca i dotok kisika do mozga... Ukoliko se dijete odmah ne položi horizontalno i ne pruži mu se prva pomoć može doći i do smrti”, upozorava srbijanska liječnica Nevenka Dimitrijević u izjavi za “Informer”, a prenosi Bulevar.b92.net.

Psiholozi smatraju da djeca više ne znaju razdvojiti stvari od virtualnog svijeta zbog čega ne misle o posljedicama ovakve igre.

Vijesti.hr/ 15.9.2016. u 20:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LOŠE VIJESTI

Trogodišnja djevojčica kojoj su u prometnoj nesreći poginuli roditelji i brat bori se za život

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba