misteriozno nestao prošle godine / Ostaci pronađenog zrakoplova idu u Francusku na analizu, gotovo sigurno je riječ o Beoingu 777

Image
Foto: AP

Njegov nestanak je jedna od najvećih zagonetki u povijesti civilnog zrakoplovstva

30.7.2015.
16:00
AP
VOYO logo

Ostaci pronađeni na francuskom otoku Reunion u Indijskom oceanu biti će prebačeni u Francusku kako bi se utvrdilo pripadaju li oni nestalom zrakoplovu Malaysia Airlinesa MH370, priopćio je u četvrtak malezijski premijer Najib Razak.

Inicijalna izvješća navode da je vrlo vjerojatno da dva metra dug dio olupine, koji je pronađen u srijedu, pripada Boeingu 777, kazao je malezijski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking, koji je misteriozno nestao u ožujku 2014. godine, jedini je Boeing 777 koji je nestao nad oceanom. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Po riječima malezijskog premijera, francuske vlasti prenose ostatke u Toulouse, grad na jugu Francuske, mjesto u kojemu je najbliži ured francuskog tijela odgovornog za istragu zrakoplovnih nesreća (BEA), kako bi se čim prije utvrdile činjenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malezijski tim istražitelja te predstavnici vlade i avioprijevoznika krenuli su u Toulouse, dok je drugi tim krenuo na mjesto pronalaska ostataka, na Reunion, kazao je premijer najavivši objavljivanje utvrđenih informacija čim se do njih dođe.

"Obećajem obiteljima nestalih da ćemo, bez obzira na razvoj događaja, ustrajati", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplovni stručnjaci koji su proanalizirali fotografije ostatka pronađenog na Reunionu smatraju da bi moglo biti riječi o zakrilcu koje pripada Boeingu 777.

Svi djelovi zrakoplova nose serijski broj, što bi moglo olakšati identifikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pisanju lokalnih medija, jedan je zaposlenik gradske uprave u u četvrtak na Reunionu na obali pronašao nešto što bi mogao biti ostatak jako oštećenog kofera. Isti je čovjek pronašao na toj lokaciji ostatak zrakoplova.

Reunion se nalazi oko 600 km istočno od Madagaskara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za nestalim zrakoplovom MH370, koju je predvodila Australija, usmjerila se na široko područje južnom dijela Indijskog oceana, oko 4.000 km istočno od Reuniona.

Australska vlada jučerašnje je otkriće opisala kao "vrlo značajan razvoj događaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo