prekršio vjerski zakon / Iračanin osuđen na smrt jer je 'uvrijedio islam': vlasti ga navele na priznanje pred kamerama pa ga tužile

Image
Foto: Youtube

Odvjetnici za ljudska prava tvrde da su Sini iranske vlasti obećale da će bit oslobođen ako prizna da je prekršio islamski zakon

31.3.2017.
9:35
Youtube
VOYO logo

Sina Dehgan osuđen je na smrtnu kaznu jer je 'uvrijedio proroka' Islama dok je imao 19 godina, izjavio je dobro informiran izvor za Centar za ljudska prava.

Odvjetnici za ljudska prava tvrde da su mu iranske vlasti obećale da će bit oslobođen ako prizna da je prekršio islamski zakon, a zatim su ga tužili i osudili na smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kasnije je priznao kako je potpisao ugovor jer se nadao da će biti oslobođen. Navodno su ga vlasti natjerale da priznanje da pred kamerama, što je bilo ključno u raspletu situacije", dodao je izvor. 

Vrhovni sud prihvatio je osudu, ali obitelj je uložila zahtjev za sudsko preispitivanje, pa se nadaju da će ga ipak poštedjeti. Dehghan je uhićen 2015. dok je služio obavezni vojni rok i imao je samo 4 dana do kraja. Poruke na aplikaciji Line bile su kodirane, pa nije jasno kako su ih vlasti uspjele otkriti. Trenutno je u zatvoru Arak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo