jedan pušten / Petero osumnjičenika za planiranje napada na Macrona i dalje u pritvoru

Image
Foto: AP / Vijesti.hr

Osumnjičenik kojemu je ukinut pritvor uhićen je u Ille-et-Vilaineu, na zapadu zemlje

9.11.2018.
6:49
AP / Vijesti.hr
VOYO logo

Pet osoba povezanih s krajnjom desnicom koje su u utorak uhićene zbog sumnje da planiraju  napad na predsjednika Emmanuela Macrona bile su u četvrtak navečer još u pritvoru a jedna je puštena na slobodu, doznaje se u četvrtak od pravosudnog izvora.

Osumnjičenik kojemu je ukinut pritvor uhićen je u Ille-et-Vilaineu, na zapadu zemlje, rekao je taj izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučajevima terorizma pritvor može trajati 96 sati.

U utorak je uhićeno šest osoba - petorica muškaraca i žena, u dobi od 22 do 62 godine. Oni su u telefonskim razgovorima govorili u planiranju napada na predsjednika države, rekao je dobro obaviješten izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se da planirani napad nije uspio, ali u pozadini je komemoracija 11. studenog", rekao je za AFP izvor blizak istrazi.

Službe Glavne uprave za unutarnju sigurnost (DGSI) su intervenirale zato što je jedan od njih, Jean-Pierre B. s prebivalištem u pokrajini Isereu, na jugoistoku, putovao "na istok" Francuske dok je ondje boravio Emmanuel Macron radi komemoracije, dodao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jean-Pierre B. je uhićen u departmanu Moselleu, na istoku, kao i ostala trojica muškaraca. U trenutku uhićenja imao je kod sebe nož.

Žena kojoj je 61 godina, uhićena je u pokrajini Isereu. Peti muškarac je uhićen u Ille-et-Vilaineu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su uhićeni u okviru preliminarne istrage koju je 31. listopada otvorilo pariško državno odvjetništvo zbog "zločinačkog udruživanja radi počinjenja terorističkog čina".

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo