pokrenuta peticija / Amerikanci bijesni na Melaniju: 'Ili se preseli u Washington, ili sama plati osiguranje u New Yorku'

Image
Foto: AP Images

Melania Trump i dalje živi u Trumpovu neboderu u New Yorku, što njujoršku policiju dnevno košta između 127.000 i 146.000 dolara

30.3.2017.
12:09
AP Images
VOYO logo

Više od 225 tisuća ljudi do srijede potpisalo peticiju kojom se američka prva dama Melania Trump poziva da se preseli u Bijelu kuću ili sama plati troškove svoga osiguranja u New Yorku. 

Melania Trump i dalje živi u Trumpovu neboderu u New Yorku, što njujoršku policiju dnevno košta između 127.000 i 146.000 dolara. Nije se željela preseliti u Bijelu kuću dok njezin i Trumpov sin Baron ne završi školsku godinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Američki porezni obveznici plaćaju golemu količinu novca za zašitu prve dame u Trump Toweru, u New Yorku. Taj trošak ovoj naciji ne donosi nikakve pozitivne rezultate i trebalo bi ga ukinuti", kaže se u peticiji na stranici Change.org.

Peticija će biti predana demokatskim senatorima Bernieju Sandersu i Elisabeth Warren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York je na osiguranje Trumpa i njegove supruge od pobjede na izborima 8. studenoga prošle godine do dana potrošio oko 24 milijuna dolara, rekao je policijski načelnik James O'Neill. 

Sličan problem imaju i vlasti na Floridi zbog troškova osiguranja predsjednika dok boravi na svom imanju Mar-a-Lago. A tamo je bio već pet vikenda otkako je izabran za predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo