i dalje misterij / Prijatelj se prisjetio noći Matejeva nestanka: 'Nestajao je na 15 minuta, vraćao se. Čuli smo da je upoznao...'

Image
Foto: Screenshot You Tube

Puno je tu i dalje neodgovorenih pitanja oko nestanka Mateja Periša koja proganjaju njegove prijatelje

20.5.2022.
7:51
Screenshot You Tube
VOYO logo

"Kobne noći Matej je u 'Gotiku' nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on je te noći upoznao neku djevojku i prijatelji koji su bili s njim su svo vrijeme mislili da je s njom. Tek kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i je li izašao bez jakne van".

Ovako za Blic započinje priču jedan od prijatelja tragično nastradalog Mateja Periša, čije je tijelo pronađeno u Dunavu na Adi Huji. Više od četiri i pol mjeseca od nestanka Mateja, njegov prijatelj, koji je sudjelovao aktivno u potrazi osvrnuo se na kobnu noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitamo se svi je li Mateju pozlilo, je li mu netko ubacio nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo je li tako u majici izašao kako bi se rashladio, pa je onda nekako upao u vodu", rekao je Matejev prijatelj, koji je želio ostati anoniman.

"Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće - i zimi i ljeti", rekao je. Ova rečenica možda odgovara na pitanje zašto je Periš usred hladnog prosinca iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBDUKCIJA ZAVRŠENA /

Za RTL govore patolozi koje vode slučaj Mateja Periša. Naša ekipa u Institutu za sudsku medicinu Beograd

Image
OBDUKCIJA ZAVRŠENA /

Za RTL govore patolozi koje vode slučaj Mateja Periša. Naša ekipa u Institutu za sudsku medicinu Beograd

Dodao je kako ne vjeruje da bi netko "čiste glave išao skočiti u vodu".

"Zato mislim da je možda upao, da se išao umiti ili tako nešto, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna što se dogodilo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matejev ispraćaj iz Beograda popodne

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodit će danas poslijepodne ispraćaj tijela pokojnog Mateja Periša, priopćila je Beogradska nadbiskupija. "Tijelo pokojnog Mateja Periša bit će ispraćeno u petak, 20. svibnja 2022. godine iz crkve Sv. Ante Padovanskog u Beogradu za Split, gdje će biti pokopani njegovi zemni ostaci. Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15:00 sati, a u 17.00 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar", objavila je na svojoj mrežnoj stranici Biskupija.

Matejev otac, Nenad Periš, kazao je da će Matej biti pokopan u krugu obitelji te je zamolio za mir i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo