spektakularan bijeg / Prikazana snimka bijega iz zatvora u Sarajevu: bjeguncu su pomogli zatvorski čuvari i medicinski tehničar

Zatvorenik Amel Sejfović pobjegao je iz sarajevskog zatvora, a u utorak je na Federalnoj televiziji prikazana snimka koja svjedoči zapanjujučem bijegu i lošem zatvorskom sustavu u susjednoj nam zemlji

27.9.2017.
17:18
VOYO logo

U emisiji "Mreža" na Federalnoj televiziji prikazana je snimka bijega Amela Sejfovića iz sarajevskoj zatvora Miljacka, piše Dnevni avaz.

Naime, Sejfović je iz zatvora Miljacka pobjegao 3. rujna, a već nakon osam dana bijega, uhvaćen je kod mjesta Buci u blizini Visokog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sejfović se po saznanju Dnevnog avaza, sakrivao u napuštenom mlinu u blizini rijeke Fojnice, a prijavljen je od strane mještana koji su ga vidjeli na kupalištu spomenute rijeke.

U bijegu mu je pomoglo nekoliko osoba iz Kazneno-popravnog zatvora Miljacka i svi se trenutno nalaze u pritvoru. Među njim se nalazi dvojica zatvorskih čuvara i jedan medicinski tehničar, određen im je jednomjesečni pritvor u zatvoru Zenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest kriminalnih djela Amela Sejfovića je poduža, a jedan od njih je pljačka Raiffeisen banke na Ilidži u Sarajevu prilikom koje je smrtno stradao biciklist, piše Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo