Dok se gomilaju vojske

Putin i Macron za stolom na 5 metara razmaka. Neverbalni znakovi vrištali što se događa, stručnjakinja otkriva za RTL Danas

'Putin je vrlo suzdržan, upućuje Macronu prodorne poglede ali ne zatvorene... Macron pokazuje neke znakove nervoze, kroz krut položaj ruku...'

Image
Foto: AP
Andrijana Čičak Božić/ 9.2.2022. u 21:01

Mirovna misija na istoku Europe još traje, ali i vojne vježbe, kako Rusije tako i NATO saveza. Dok se pokušava pronaći diplomatsko rješenje, razgovori su se okrenuli sporazumu iz Minska iz 2015. kao mogućem izlazu iz krize, pa će se o tome sutra razgovarati u Berlinu.

Još se analizira i uspješnost Macronove misije Moskvi i Kijevu, koja će ostati upamćena po višemetarskoj udaljenosti dvaju državnika i Putinovoj neobičnoj izjavi ukrajinskom predsjedniku. Analiza Andrijane Čičak Božić

Ruski raketni sustavi S-400 stigli su u Bjelorusiju na zajedničku vježbu u blizini ukrajinske granice.

S druge strane - raspoređivanje dodatnih američkih vojnika iz Njemačke u Rumunjsku. Je li to znak da mirovna misija Emmanuela Macrona kod Vladimira Putina nije uspjela? 

"Kako ste", pozdravio je jedan.

"Dobro, dobro. Kako ste vi...", odzdravio je drugi.

Upravo se čita

Image
nevjerojatno!

Spašavali dijete pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna zbog prebrze vožnje! 'Gledala sam ga kako ostaje bez zraka'

Sve se vidjelo na početku sastanka, dvojica državnika već od prvog  pozdrava držala su i više nego preporučenu distancu.  

Božo Kovačević kaže: "Putin je želio pokazati koliko je moćan i to što su toliko daleko je bilo i zbog epidemioloških ali i simbolično trebalo je pokazati da njihova početna stajališta nisu bliska."

Oko pet metara dug ovalni stol za kojim su gotovo šest sati razgovarali odmah je izazvao brojne šale. Mnogo se moglo vidjeti i iz govora tijela, već prepoznatljivo kameno lice Putina, i neočekivana nervoza Macrona. 

Iva Bašić, stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju, to ovako tumači za RTL Danas:

"Putin je vrlo suzdržan, upućuje Macronu prodorne poglede ali ne zatvorene, ne odvraća poglede, daje sugovorniku vremena da iskomunicira što želi.
Macron pokazuje neke znakove nervoze, kroz krut položaj ruku, lomljenje ruku, učestale samododire, popravljenje odjeće."

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

Andrijana Čičak Božić/ 9.2.2022. u 21:01

Više s weba

Pročitajte još

Image
u londonu

U eksploziji plina poginulo dijete. Susjedi još prije dva tjedna prijavili smrad i vrtoglavicu

Više s weba