ukinuta šestomjesečna zabrana / Putin nakon Erdoganove isprike ponovno dopustio prodaju turističkih aranžmana u Tursku

Image
Foto: AP Images

Putin je potpisao rješenje kojim se ukida zabrana podaje turističkih programa s boravkom na turskom teritoriju za ruske građane

30.6.2016.
22:02
AP Images
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u četvrtak ponovo službeno dozvolio ruskim tour-operatorima prodaju turističkih putovanja u Tursku, koja je bila zabranjena od studenoga kada su turski F-16 srušili ruski bombarder iznad granice s Sirijom. 

Putin je potpisao rješenje kojim se ukida zabrana podaje turističkih programa s boravkom na turskom teritoriju za ruske građane, objavio je Kremlj u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik je zadužio vladu da poduzme mjere ukidanja zabrane čarter letova između Rusije i Turske, prema tom priopćenju.

Vladimir Putin je najavio u srijedu ukidanje sankcija Turskoj u području turizma i normalizaciju trgovinskih odnosa između dviju zemalja, nakon telefonskog razgovora s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, čime je završena diplomatska svađa izazvana smrću ruskog pilota čiji je zrakoplov srušen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšanje odnosa između dviju zemalja je nastupilo nakon što je Kremlj objavio u ponedjeljak da je primio pismo Recepa Tayyipa Erdogana Vladimiru Putinu i navodi da se turski predsjednik ispričao zbog tog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo