S ukrajinskim zastavama / 'Rusi protiv Putina': Tisuće Rusa koje žive u Pragu izašle u protest protiv napada na Ukrajinu, pomažu izbjeglicama...

Image
Foto: YouTube

Gradske su vlasti dio ulice u kojemu se nalazi rusko veleposlanstvo u četvrtak preimenovale u "Ulicu ukrajinskih heroja"

26.3.2022.
17:30
YouTube
VOYO logo

Rusi koji žive u Češkoj u subotu su izašli na ulice Praga da bi izrazili protivljenje invaziji svoje zemlje na Ukrajinu.

Oko 3000 prosvjednika sudjelovalo je u demonstracijama pod sloganom "Rusi protiv Putina", objavila je policija, dodajući da nije zabilježen nijedan incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pozivu na prosvjede upućenom putem Facebooka organizatori su kazali kako demonstracijama žele jasno dati do znanja da nisu svi Rusi prikriveni pristaše predsjednika Vladimira Putina

Po službenim podacima, krajem prošle godine u Češkoj je živjelo više od 45.000 Rusa. Oni čine jednu od najvećih manjina u zemlji, iza Ukrajinaca, Slovaka i Vijetnamaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje postoji i velik broj ruskih trgovina. Vlasnici nekih od njih istaknuli su ukrajinske zastave na pročelja, a mnogi nude pomoć izbjeglicama.

Po pisanju lista MF Dnes, ulaz u rusko veleposlanstvo u praškome okrugu Bubeneč obojeno je krvavocrvenom bojom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praška policija istražuje incident.

Gradske su vlasti dio ulice u kojemu se nalazi rusko veleposlanstvo u četvrtak preimenovale u "Ulicu ukrajinskih heroja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo