službeno je potvrđeno / Rusija je izgubila jedan od najvećih i najvažnijih brodova u floti. Kako će odgovoriti Vladimir Putin?

Putinov ministar financija i bivši ruski premijer, kaže, u njegovo vrijeme prije 20 godina, san je bio da Rusija postane članica NATO-a, a bivšeg šefa nazvao je luđakom

15.4.2022.
18:41
VOYO logo

I službeno je potvrđeno - jedan od najvažnijih ruskih ratnih brodova je potonuo. No, oko toga kako je "Moskva" završila na dnu Crnog mora, Ukrajina i Rusija imaju različite teorije. Rusija je izgubila jedan od najvećih brodova u floti, no više od svega ovo je moralni udarac. Kako će odgovoriti Vladimir Putin? 

Moskve više nema. Simbolično, Ukrajina je pogodila u srce Rusije. Bilo da je krstarica potonula zbog raketiranja kako tvrde Ukrajinci, ili požara koji je uzrokovao eksploziju streljiva, kako tvrde Rusi, Ukrajincima je ovo silno podignulo moral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hvala onima koji su pokazali da ruski brodovi mogu ploviti samo prema dnu'', rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

''Kako god se sve odvilo, ovo je veliki udarac za Rusiju. Jedan scenarij je da je to jednostavno njihova nesposobnost, a druga da su ih napali. Ni u jednom slučaju ishod za njih nije osobito dobar'', izjavio je Jake Sullivan, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nema nijedne snimke koja pokazuje što se dogodilo, Rusi su objavili priopćenje da je potonula zbog oluje dok su je vukli prema obali Krima. Odmah nakon toga, diljem Kijeva - sirene. A potom i raketiranje. 

''Broj i intenzitet raketnih udara na mete u Kijevu će se povećati kao odgovor na bilo koji teroristički napad ili sabotažu kijevskog nacionalističkog režima na ruskom teritoriju'', kazao je Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMATIČAN ISTUP /

Zelenski: 'Putin bi mogao upotrijebiti nuklearno oružje. Ne samo ja - cijeli svijet, sve zemlje moraju biti zabrinute'

Image
DRAMATIČAN ISTUP /

Zelenski: 'Putin bi mogao upotrijebiti nuklearno oružje. Ne samo ja - cijeli svijet, sve zemlje moraju biti zabrinute'

Rusi tvrde, i u Mariupolju su došli su do jednog od posljednjih uporišta ukrajinskih branitelja.

''U Mariupolju su ruske trupe i jedinica Narodne policije Republike Doneck u ofenzivi potpuno oslobodile čeličanu Iljič od ukrajinskih nacionalista'', tvrdi Konašenkov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putinov ministar financija i bivši ruski premijer, kaže, u njegovo vrijeme prije 20 godina, san je bio da Rusija postane članica NATO-a, a bivšeg šefa nazvao je luđakom.

''On je apsolutno poludio! Politički. Jer ponašati se na ovakav način je potpuno neočekivano, u suprotnosti s 21. stoljećem i svim značajkama života cijelog svijeta. Želi nas vratiti u 19. stoljeće'', izjavio je Mihail Kasjanov, bivši ruski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iako pružaju podršku Ukrajincima, iz Francuske nikako da stigne ono što Zelenski želi čuti - riječ genocid za sve ono što se događa u Ukrajini.

''Izraz genocid je pravno definiran. To ne bi trebao biti politički termin i nije na političarima da ga koriste ako zakonski nije dokazano, što i nije u ovom slučaju. + Istražit ćemo i pogledati, ali ja ne mogu samo tako komentirati, moram uzeti u obzir posljedice koje to nosi'', rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A požar na Moskvi, zapalio je i internet. Pojavilo se mnoštvo mimova koje ismijavaju potonuće broda. No, među mnogim šalama, jedna je zanimljiva činjenica - Moskva je uništena 14. travnja, na isti datum kada je i Titanic 1912. udario u santu leda i nakon toga - potonuo.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo