skupocjeni projekt / Rusija otvorila pravoslavni centar u Parizu: 'Ovo će biti svjedočanstvo naših čvrstih bilateralnih odnosa'

Image
Foto: AP Images

U priopćenju koji je prenio Kremlj, Putin je rekao da je realizacija tog projekta bila jako teška, ali je zahvalio francuskim vlastima na njihovoj 'stalnoj potpori'

19.10.2016.
16:01
AP Images
VOYO logo

Ruski ministar kulture Vladimir Medinski otvorio je u srijedu u Parizu ruski "pravoslavni duhovni i kulturni centar" u nazočnosti francuskih dužnosnika i ruskog veleposlanika u Francuskoj.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je prošli tjedan otkazao posjet Francuskoj zbog svađe između Pariza i Moskve oko Sirije, prenio je poruku preko ministra kulture u kojoj se navodi da je taj centar "svjedočanstvo čvrstih bilateralnih francusko-ruskih odnosa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koji je prenio Kremlj, Putin je rekao da je realizacija tog projekta bila "jako teška", ali je zahvalio francuskim vlastima na njihovoj "stalnoj potpori".

Otvaranju centra nazočila je gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo, parlamentarni zastupnik krajnje desnice Gilbert Collard i državni tajnik za odnose s parlamentom Jean-Marie Le Guen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime patrijarha Moskve i cijele Rusije, Kirila, nazočio je biskup Bogoroda, Antoine.

Pravoslavni centar, koji se nalazi u središtu Pariza na parceli većoj od 4.000 četvornih metara, dizajnirao je francuski arhitekt Jean-Michel Wilmotte. Izgradnju centra financirala je Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo