'ZAMRZNULI ODNOSE' / Ruski diplomat prozvao Hrvatsku i Sloveniju: 'Ništa dok ne prevlada zdrav razum u Zagrebu i Ljubljani'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Uvijek je Rusija na Hrvatsku i Sloveniju gledala kao dobre partnere, kaže

23.6.2022.
13:12
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Da su Hrvatska i Slovenija zamrznule svoje donose s Rusijom rekao je za ruski Tass direktor jednog od europskih ureda ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Jurij Pilipson govori i kako je na onima koji su odnose zamrznuli da iniciraju njihov povratak na staro. "Promjena neće biti moguća ako u Zagrebu i Ljubljani ne prevlada zdrav razum", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povukao je potom paralelu sa zahladnjenjem odnosa prema Rusiji, a koje je, kako kaže, došlo zajedno s naoružanjem Ukrajine te protjerivanjem ruskih diplomata. Govori kako takvo ponašanje ne može biti shvaćeno drugačije nego neprijateljsko.

Uvijek je, dodaje, Rusija na Hrvatsku i Sloveniju gledala kao dobre partnere. "Održavali smo bliske političke dijaloge, razvijali trgovinu na obostrano zadovoljstvo", ističe imeđu ostalog. Zaključuje i kako se 30. svibnja trebalo obilježiti 30 godina partnerstva Rusije sa Slovenijom i Hrvatskom, a plan je bio proslaviti ih dostojanstveno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo