NETOM PRIJE NATO SUMMITA / Ruski helikopter MI-8 uletio u zračni prostor Estonije, drugi se kretao duž granice. 'Provokativan čin'

Image
Foto: Shutterstock

Sve se dogodilo na području Koidula, u blizini ruskog grada Pskov, tvrdi estonska vojska

21.6.2022.
21:19
Shutterstock
VOYO logo

Nakon što je bila izrazito oštra prema Litvi, Rusija je u zračni prostor Estonije poslala helikopter, a to je, kako su procijenili tamošnji čelnici, izrazito provokativan čin.

Kako javlja Sky News, Estonija je zbog toga na razgovor pozvala ruskog veleposlanika Tallinna. Ističu kako je ruski MI-8, granični helikopter ušao u estonski zračni prostor i to na dvije minute u subotu, bez dopuštenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se dogodilo na području Koidula, u blizini ruskog grada Pskov, tvrdi estonska vojska. Dodaju kako je jedan helikopter ušao u zračni prostor dok se drugi kretao jako blizu granice. Kažu i kako ovo nije mogla biti slučajnost jer isti scenarij se ponavljao u nekoliko navrata proteklog tjedna.

Zaključuju i kako Rusija provodi vojne vježbe napada na susjednu državu, inače članicu NATO-a, a osim toga, daju im i do znanja da to konstantno čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prelijetanje granice smatra se porukom Estoniji netom prije nego će njeni čelnici sudjelovati na summitu u Madridu na kojem se okupljaju predstavnici svih zemalja članica NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo