'šala' koja će se pamtiti / Šamar koji je obilježio dodjelu Oscara: 'Nitko nije očekivao da će netko od holivudske elite poludjeti, da trebaju zaštitara'

Svaka dodjela Oscara ima svoje najbolje i najgore trenutke, a ovu je obilježio glumac Will Smith. I to ne zbog pobjede u kategoriji najboljeg glumca, već zbog - šamara

28.3.2022.
19:30
VOYO logo

"Jada, volim te! G. I. Jane, drugi dio... Jedva ga čekam pogledati!", rekao je komičar Chris Rock, Jadi Pinkett Smith.

Dok Jadi Pinkett Smith šala odmah nije dobro sjela, Willu Smithu je bilo potrebno nekoliko sekundi - da potpuno izgubi živce. Punih 45 minuta nakon što je udario komičara Chrisa Rocka, Will Smith dobio je zlatni kipić za najbolju mušku ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ljubavi radiš lude stvari, poručio je. Odmah se ispričao Akademiji, nominiranim kolegama - ali ne i komičaru.

"U ovom poslu moraš znati da te ljudi ne poštuju, ali moraš se smijati i praviti da je to u redu", kazao je Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije očekivao od te holivudske elite da će netko poludit pa da treba imati redara u blizini koji će skočit na njega i povući ga nazad", rekao je filmski kritičar Dean Sinovčić.

Šala je bila neukusna, ali reakcija nedopustiva, tvrdi Sinovčić. Rock je aludirao na ćelavu glavu Jade Pinkett Smith, koja boluje od alopecije. Demi Moore bila je zvijezda filma G. I. JANE, gdje je imala obrijanu glavu. Ovo nije njegovo prvo podbadanje. Chris Rock, kada je vodio dodjelu Oskara 2016-te, također je šalama provocirao Jadu Pinkett Smith, a s Willom je godinama u zategnutim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hoće li se ovo dogoditi? /

Slavni YouTuber ponudio bogatstvo Smithu i Rocku da uđu u ring

Image
hoće li se ovo dogoditi? /

Slavni YouTuber ponudio bogatstvo Smithu i Rocku da uđu u ring

"Joj, kad bi ulazili u holivudske odnose tko koga voli ili ne voli, pa tamo je budimo realni, jako malo pravih prijateljstava, sve se vrti oko novaca, sve se vrti oko slave", rekao je Sinovčić.

O oskarovskom skandalu oglasila se i policija, potvrdili su da je komičar odbio podnijeti prijavu. Akademija je također osudila nasilje. Hollywodske zvijezde putem Twittera jasno su dale do znanja što misle o fizičkom nasrtaju Willa Smitha. Oglasio se i njegov sin, s porukom - mi to tako radimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je posrijedi nešto dublje o čemu bi njih dvojica trebali porazgovarati. Nadam se da hoće, da će nekako muški riješiti sve", kazao je glumac Henry Golding.

"Da bar ja imam muškarca koji bi me tako zaštitio...", smatra pak glumica Tiffany Haddish.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sigurno - Oskari ove godine - neće tako lako pasti u zaborav. Šale i pošalice sastavni su dio svake dodjele. I ova je počela idilično, i to baš na račun Willa Smitha.

"Nakon što je Hollywood toliko godina ignorirao ženske priče, ove godine napokon imamo film o nevjerojatnim sestrama Williams... u biti, o njihovu ocu", rekla je glumica i voditeljica Amy Schumer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je šala bila smiješna, ali druga će se puno duže pamtiti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo