proizvode daske za surfanje / Šef iz snova: radnicima uveo petosatni radni dan i višestruko mu se isplatilo

Image
Foto: Maurizio Gambarini/DPA/PIXSELL

'Ja svojim radnicima omogućujem radni tjedan koji je kvalitetniji, nego vikendi mnogih drugih ljudi', kaže vlasnik tvrtke

30.9.2016.
16:30
Maurizio Gambarini/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Stephan Aarstol vlasnik tvrtke "Power Paddle Boards" koja proizvodi daske za surfanje, prije godinu i pol dana je svojim radnicima ispunio snove i uveo petosatno radno vrijeme. 

"Moja tvrtka je odlučila raditi drugačije stvari. Ja svojim radnicima omogućujem stil života u kojem je njihov radni tjedan kvalitetniji nego vikendi mnogih drugih ljudi. No, najvažnije u svemu je da su produktivni", kaže Aarstol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova tvrtka proizvodi daske za surfanje, a radnici rade od osam do 13 sati, odnosno odlaze kući prije ručka.

"Pošto ručak traje sat vremena, ustvari smo skratili radno vrijeme za dva sata. Naši zaposlenici nisu plaćeni manje i ja od njih očekujem duplo veću produktivnost od prosječnog radnika", objašnjava Aarstol i dodaje da su rezultati sjajni. Lani su imenovani za najbržu rastuću tvrtku u San Diegu, a ove godine bilježe devet milijuna dolara prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef ove tvrtke naglašava kako tajna njegova uspjeha leži u spoznaju da ljudi nisu strojevi i da je njihova sreća odlična stvar za produktivnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo