DOSTIGLA GA PRAVDA / Harvey Weinstein zbog seksualnog napada i silovanja osuđen na 23 godine zatvora!

Slučaj je prekretnica za pokret #MeToo koji je inspirirao žene širom svijeta da progovore o zlostavljanjima

11.3.2020.
19:37
VOYO logo

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein (67) proglašen je na sudu u New Yorku krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu MimiHaleyi 2006. i za silovanje bivše glumice Jessice Mann 2013. te su mu određene 23 godine zatvora.

Tužitelji su ga tijekom suđenja prikazivali kao serijskog predatora koji je manipulirao ženama obećavajući im da će im otvoriti vrata svijeta filma, mameći ih u hotelske sobe i privatne apartmane u kojima bi ih onda napadao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 80 žena, uključujući poznate glumice, optužilo ga je za seksualna uznemiravanja i nasilje počinjeno zadnjih desetljeća. On je sve optužbe odbacio i tvrdio da su žene pristale na spolne odnose.

Porota ga je oslobodila krivnje po dvije točke optužnice: za predatorski seksualni napad, za što se može dobiti doživotnizatvor, te za silovanje Mann s predumišljajem. Zato je kazna nešto blaža u konačnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je prekretnica za pokret #MeToo koji je inspirirao žene širom svijeta da progovore o zlostavljanjima koja su doživjela od moćnih muškaraca.

Weinstein je poznat kao uspješni producent filmova kao što su npr.  "Engleski pacijent" i "Zaljubljeni Shakespeare".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo