Pao im kamen sa srca / Sjevernokorejci su danima plakali što se Kim Jong-un ne pojavljuje. Sad su plakali što je živ. Evo što im je rekao

U javnosti se pojavio čak triput u dva dana. A prije toga bilo je očito da vođa nije bio dobro

29.7.2021.
20:30
VOYO logo

Nakon niza spekulacija posljednjih mjeseci o tome kako je ozbiljno bolestan, čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un se pojavio u javnosti. I to čak tri puta u dva dana. 

Održao je i govor u kojem je priznao da je zemlja u krizi, ali i najavio pobjedu. Odjednom je zatoplio odnose sa susjedima i najavio novi smjer svoje zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Šarić u prilogu RTL-a Danas objašnjava da je danima narod Sjeverne Koreje plakao nad sudbinom dragog vođe kada su objavljene fotografije na kojima se vidi da je jako smršavio, prema procjenama više od 30 kilograma.

Sada opet plaču ali zato što se pojavio u javnosti. Živ i zdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim Jong Un je održao govor u kojem je priznao da je zemlja u ozbiljnim problemima. Ogromnu izolaciju su pojačali od pojave korone, toliko da nisu pustili svoje sportaše na olimpijske igre. Sada kaže kao su problemi veliki ali rješivi.

Kim Jong Un je u dva dana obišao nekoliko svečanosti posvećenih pobjedama u ratu, osnivanju države i dobrim odnosima s Kinom. Kao i obično, odjednom je odlučio zatopliti odnose s južnim susjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo